Приеха промени в закона срещу футболното хулиганство

Парламентът прие промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Депутатите го включиха като точка трета в дневния си ред вместо Закона за пътищата, за което от БСП разкритикуваха управляващите, че са го внесли извънредно. Законопроектът е внесен съвместно от ПГ на ГЕРБ, “Обединени патриоти” и “Воля”. Със законопроекта се въвежда режим на достъп на посетителите на спортно мероприятие.

С приетите на първо четене промени режимът ще се осъществява чрез предоставянето на документ, персонализиращ посетителите или след разчитане на лична карта от скенер за лични документи. Законопроектът разширява и правомощията на ръководителя на сигурността и безопасността на спортното мероприятие по отношение на недопускане на лица с наложени принудителни административни мерки и на малолетни и непълнолетни.

Промените са изготвени във връзка с необходимостта от адекватни мерки за противодействие срещу противообществените прояви и с активното участие на БФС, ММС, органите на полицията и др.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4