Сашо Станоев възроди футбола в Мусачево

Сашо Станоев възроди футбола в Мусачево

Днес искаме да ви разкажем за едно момче, посветило свободното си време и енергия на децата.
Казва се Александър Станоев и е изцяло отдаден на идеята да ги накара да оставят компютрите поне за малко и да спортуват.

За тази цел преди около 3 години той създава детски отбор по футбол в с. Мусачево, което се намира в Община Елин Пелин. Събира деца родени между 2005-2008 година и с много ентусиазъм започват да тренират. Скоро се включват и деца от с. Равно поле и гр. Елин Пелин.

Тренират сериозно, провеждат контроли с други футболни отбори и се развиват.

Официалното представяне на отбора е на 01.04.2017 г. Александър Станоев прави истински празник за децата. Присъства духовият оркестър „Ст. Стефанов” от гара Елин Пелин заедно с мажоретки. Играе се контрола със Спартак (София) и на този мач децата представят и новите си екипи, осигурени им благодарение на спонсорите, които треньорcj сам намира.

И тогава той решава да организира детски турнир по футбол, защото вярва, че всяко дете има правото и заслужава както да се забавлява така и да изпита тръпката и емоциите от състезанието.

Първият турнир се провежда през месец юли 2017 г.
Освен Мусачево” участие взимат отборите на ОФК Елин Пелин, Верила (Равно поле) и Спартак-2015 (Сф). Осигурен е правоспособен рефер, както и храни и напитки от спонсорите. Връчват купи на класиралите се до III-то място.

И тази година турнирът се проведе в с. Мусачево, включиха се деца набор 2005-2007 г.
Отново бяха връчени купи на децата, а имаше и специални статуетки за най-добър вратар, голмайстор на турнира и най-полезен играч.

Нововъведение беше и присъствието на статистици на мачовете.
Александър Станоев много държи специално да благодари на спонсорите на тези събития, без които, както сам той признава, трудно би се справил. А те са:
– „ЙАФ България”
– РПК „Развитие”
– Денонощен магазин „Белмонт”
– „Автотранс 10”
– Община Елин Пелин
– Кметство с. Мусачево

Тези прекрасни спортни празници за децата, както и желанието и волята им да тренират и да постигат успехи, се дължат на един човек. Човек с голямо сърце, даряващ времето и любовта си на децата.

В днешно време да си успешен не означава единствено да имаш семейство и професия. Когато правиш нещо и за обществото, то това вече те прави специален.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4