Иван Василев каза какво е бъдещето на Локо (Сф)

Иван Василев каза какво е бъдещето на Локо (Сф)

Собственикът на Локомотив (Сф) Иван Василев даде екслузивно интервю пред главния редактор на „Витоша Нюз“ Милен Димитров. В него бизнесменът даде отговор на всички актуални въпроси, касаещи настоящето и бъдещето на клуба.

-Г-н Василев, изминаха няколко дни от злополучния мач срещу Витоша (Бистрица). Премислихте ли случилото се?
-Много ми е тежко, признавам си. Факт е, че ние объркахме сметките на много хора. Играхме почтено и точно. Локомотив винаги ще играе по този начин. Гарантирам ви. Това е втъкано, заложено в гените на този славен клуб. При нас няма уредени мачове, задкулистни неща, излиза се и се играе. Аз мач никога не съм дал, няма и да дам.
-Чуха се информации, че обмисляте оттегляне от клубните дела…Кога ще обявите крайното си решение?
-Трябваше да го обявя днес (четвъртък – б.р.). Не искам обаче да го официлиазирам поради ред причини. В момента има инвеститори, с които преговаряме сериозно. Италианци са. Искам обаче да проуча внимателно хора, преди да им дам Локомотив. Искам да има гаранции за нещата, които обещават.

-Вие лично за себе си решихте ли какво ще правите?

-Не, не съм решил. Колебая се. Може и да се откажа, ще видя как са нещата…При всички случаи ще го сторя едва тогава, когато видя, че Локомотив е в добри ръце и може да се надгради. Аз и моят екип направи страшно много, няма от какво да се срамувам. Всичко сторено е зад гърба ми – това е дадено за клуба, това е дадено за децата, това – за обществеността. С една дума с моите колеги ние извършвахме една социална дейност. Никой не можа да го разбере и да ни помогне. Единствено аз и Веско Стоянов, също така и благодарение на моите приятели  направихме това за изминалите 3 години. Чрез вашата уважавана медия искам да им благодаря на всички тях. Когато имам повече яснота, ще обявя и своето решение. Дали ще са италианците, дали ще са други, дали ще остана – всичко е в проекция и зависи от доста фактори.

Сложна е ситуацията. Продължавам да обикалям, да търся изход и варианти. Моят бизнес е среден, аз не съм мастит бизнесмен, за да се правя на Рокфелер. При мен всичко е почтено и точно, казвам го още веднъж. Малко са футболните клубове в България, които като нас да нямат нито една стотинка задължения. Това говори за добър мениджмънт. Значи огромно сърце и емоции. Аз се гордея с това. Да, и срещу нас, както навсякъде има упреци, има недоволни хора, хейтъри…Има добри, има и лоши хора, първите оценяват това, което правя. Другите само чакат да стане сакатлък, за да се радват. Нищо де, аз им желая всичко най-добро на тези хора. Да са живи и здрави. Но лично аз съм обиден от някои неща.

-От кое обвинение ви заболя най-много?

-Някои просто не искат да признаят това ,което сме направили. Има реплики, обиди, много неща. А те не знаят, че цялата тази помия се отразява и на мен, и на семейството ми. И аз си платих със здравето. Две седмици бях по болниците. Никой не ме пита какво ми е. Чрез вас искам да благодаря и на семейството си, защото го лиших от внимание, от средства. Това всичко го дадох за Локомотив. Именно затова ми е обидно, когато ме хулят.

Да, толкова направих, може да е малко, но такива са ми силите. Ако намерят някой по-добър или по-богат от мен, съм готов да му дам клуба. На масата да дойдат, да заповядат, аз не искам пари, не им искам нищо. Искам Локото да върви напред, да е финансово обезпечен и да има сърце, както аз и моите колеги имат такова. Пак повтарям – аз не правя бизнес, а правя всичко от сърце и от емоции. Което е коренно различно. Не би трябвало да е така, защото аз съм бизнесмен човек, трябва да не се водя от емоциите, но…Хейтърите създават само негативизъм, а това е пагубно не само за Локомотив, но и за останалите клубове. Това е срамота.

Само ще ви припомня един факт от живота. Вдигнахме цената на билетите за домакинските мачове на 7 лева. И знаете ли какво ми пожела един от т.нар. „фенове“? Пожела ми да си купя смещи с тези пари! Само че аз с тези 7 лева не мога да си покрия даже разхода по мача. Заяждат се – каква ми била далаверата, как съм изградил всичко само по европрограми…Ама по коя програма да го направя това? Все едно съм откраднал пари…Как да крада – от единият джоб в другия…Това са пълни глупости. Това ме накърнява. Това ме убива. Аз съм честен човек, и ти, Милене, добре ме познаваш. Изключително коректен и честен.

На кой и по коя програма?  Аз нямам собственост върху стадиона, нямам нищо. Кой луд ще ти даде да спечелиш програма? Което съм направил, ще остане и след мен. Даже още тези дни стартира ремонт и на помощното игрище, което подновихме преди 2,5 години. Сега ще го зачимим още по-качествено. Работи се. Ако почна да говоря какво сме изградили и направили за тези 3 години…
-Колко лични пари  хвърлихте в Локомотив до момента?
-Не искам да говоря, но са много. Около милион са. Някои ако си мисли, че става въпрос за 50 000 или 100 000 много се лъже. Това са страшно много средства, а за човек със среден бизнес е тежко. Но се гордея със себе си и екипа – Бойчо Величков, Вальо Николов, Веско Стоянов, Иво Паргов. 420 деца имаме. Плюс партньорството с Милан. Тук благодаря на Сашо Александров от „Развитие“, че плати вноската към италианския гранд. Всички останали разходи по посрещането на тяхната делегация са от мен – самолетни билети „бизнес класа“, шофьори, коли, хотели, режийни.

Никой не оценява това, което сме направили. Къде ни е далаверата? „Далаверата“ е на масата. Искам тези, които толкова хейтват, да дойдат и да им я дам тази „далавера“. Ей, така им я подарявам. Готов съм веднага да им подаря акциите. Искам Локото да е добре, а не лично аз. Това е най-голямото нещо! Аз искам клубът да е там (сочи нагоре – б.р.), при големите – Лудогорец, Левски, ЦСКА, Славия, Ботев и Локо (Пд). Не че омаловажавам останалите, уважавам ги, но важен е брендът, марката…Само че аз вече нямам повече сили за този бренд.
-Само няколко секунди ви разделиха от завръщане в елита…
-Така е, но това е вече друга тема. Не съм преодолял все още болката, разочарованието от загубата от Витоша (Бистрица). Чувствам се все едно съм ударен с мокър парцал през очите (въздиша тежко). Боледувам. И ще продължавам да боледувам. Даже в момента не искам изобщо да мисля за футбол, забранил съм и на близките си да ми говорят за мачове. Има нещо, което очаквам да се случи. Дай Боже да е за добро. Но засега не мога да изляза и да обявя нищо, защото го нямам черно на бяло.
-Локомотивската общественост може ли да бъде спокойна за бъдещето на любимия клуб?
-(Мълчи дълго) Никой нищо не знае. Всичко може да се случи. Да изпадне Локото отново в „небитието“ ли? Не вярвам. Но пак ще кажа – някой хора, не всички подчертавам, това заслужават. Хейтване, негативна енергия…Няма значение, че са малко – дали са 10,  дали са 100 човека…Аз съм  човек, който е чист и който има сърце. По-добре да не се казва и пише за мен нищо, отколкото съпругата ми да ми казва, че съм бил крадец, това прочела някъде из сайтовете и форумите. Да ми пожелават да си купувам свещи…Не, не, това не е за мен. Не ме води бизнес, а емоция и сърце. Това е разликата между мен и някои хора. Да, засега толкова са ни възможностите. Не мога да се надскоча. Искам да скоча 2 метра, като Стефка Костадинова, но мога, нали? Идват футболисти и ми искат пари, все едно са скочили 2 м. Викам им: „Добре, момчета, а скочете“ – Е, не могат, не могат. Ето това е – всяка жаба да си знае гьола. Това е една много вярна приказка. Дори и да остана въпреки проблемите аз ще бъда пак конкурентен, пак ще се бия, защото това е заложено в мен. В мен е заложено да бъда победител. Дали ще стане, или няма да стане – темата е дълга.
-Какво е бъдещето на старши треньора Младен Додич и неговия екип?
-Доколкото разбрах, треньорът на вратарите Данчо Господинов вече напусна.  На 15 юни ще се видя с Додич. Напускащи, оставащи, селекция…Пак казвам, че няма яснота около нищо, поне на този етап. До тази дата дай Боже да е ясно всичко. Ако дойдат нови шефове, те ще си избират екип. Ако аз остана, вече зная какво трябва да направя.
-Форматът на провеждане на първенството справедлив ли е?
-Всичко е несправедливо, но не виня никого. Само нас, нашия отбор. Да, регламентът е несправедлив, ОК. Но така са решили представителите на клубове, съобразяваме се. Не обвинявам БФС, а напротив. За Боби Михайлов не съм гласувал на конгреса по простата причина, че нямах това право. Но сега, ако имам  – пак бих гласувал за Боби. Казвам ти го директно. Той е голям ръководител и аз вярвам в него. Нито се сърдя на съдия, нито на никого. Той какво ни е виновен човекът. През изминалия сезон ние играхме 13 финала. Да, казах, че всичко е порнография. Това се отнася за тези, които ей така си бият или падат, за тези, които имат 6-7 „сателитни“ отбора – ето това е порнографията. Не може ние да играем честно във всяка среща, а други да си играят игрички. Не можахме да издържим на напрежението. Ето това ни беше големият проблем. Търся вината изцяло в нас, в себе си.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4