Прохазка на раздяла с Левски: Ако бях послушал сърцето си…

Прохазка на раздяла с Левски: Ако бях послушал сърцето си…

Роман Прохазка вече е футболист на чешкия шампион Виктория (Пилзен). Словакът подописа днес договор за три години и бе обявен от клуба като ново попълнение.

Прохазка пристигна в Левски през 2012 година. През сезон 2013/14 е върнат под наем на Спартак (Търнава), но само за този сезон. През лятото на 2014 година се завърна на “Герена” и се превърна в титуляр и в един от любимците на публиката.

За Левски Прохазка изигра 174 мача във всички турнири и отбеляза 26 гола. Той бе и един от капитаните на “сините” през изминалия сезон.

Виктория Пилзен стана шампион на Чехия и ще участва в квалификациите на Шампионската лига.

“Един от поводите да се съглася е, че отборът играе в групите на Шампионската лига. Всеки иска да играе в този турнир. Това беше много важно за мен и беше една от основните причини да се съглася. Много отбори и агенти ме търсиха, но след като се разбрах с Виктория, казвах на всички, че вече си имам отбор, заяви Прохазка пред “Дарик радио”.

– Раздялата с Левски беше много тежка за мен. Следващите два дни след мача с Черно море бяха много трудни. Понякога обаче човек трябва да слуша главата, а не сърцето. Ако бях слушал само сърцето, щях да остана в Левски до края на кариерата си. Главата каза, че трябва да избера ново предизвикателство. Искам да кажа на феновете, че ги обичам и много се радвам, че бях част от този отбор.

За мен беше чест да играя за отбор като Левски. Беше удоволствие да играя пред тези хора, които бяха всеки мач на стадиона. Левски ми предложи договор, това е вярно, но не съм усещал, че ме искат толкова много. Ние разговаряхме, а договорът ми изтичаше след един месец. Искаха ме, но не знам колко силно.

Надявам се Левски да върви добре. Тръгвам си от клуба, но оставам фен на Левски. Вярвам, че добрите дни ще дойдат. Левски има добри футболисти, всъщност Левски има страхотни футболисти в момента. С още няколко добри попълнения могат да станат още по-силни. Много се надявам да се случи. Левски ми остана в сърцето. Пак ви казвам, че оставам голям фен на отбора.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4