Разпитаха в полицията бивш футболист на Локо (Сф)

Футболистът пребил момче пред дискотека в Бургас, се е явил доброволно в столичното 5-о РПУ и е дал обяснения за случая, съобщава Дарик радио.

22-годишният Радостин Нгуен нанесъл три удара в лицето на 18-годишния Илия Стоянов, докато той чакал такси пред заведението.

Нападението станало на 11 февруари призори. Още на следващия ден, заедно с баща си, Илия подал жалба в полицията. Към нея било приложено и медицинско свидетелство. От МВР реагирали с образуването на производство за лека телесна повреда, тъй като първоначално пострадалият бил в стабилно състояние, с не особено силни болки в носа.

След близо седмица обаче здравето на Илия рязко се влошило. Започнало сериозно кървене.

Тази травма протече доста необичайно като изключение, защото кървенето започна активно и масивно няколко дни след травмата. Днес беше опериран по спешност, тъй като тази кръв, която ние наливахме, той я губеше. С всички рискове операцията мина успешно”, обясни д-р Светлозар Георгиев, неврохирург от УМБАЛ-Бургас.

Междувременно стана ясно, че на Илия му предстои втора операция. Той все още се намира в изкуствена кома. Трябва да бъде изведен от това състояние до няколко дни.

Медиците казват, че към момента кръвният център в Бургас разполага с достатъчно кръв. Това се дължи на мащабната кръводарителска акция, организирана от съучениците на Илия от Гимназията по туризъм. В нея са се включили повече от 50 души.

Негативният развой на събитията е довел и до промени в разследването, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Към момента се води досъдебно производство не за лека, а за средна телесна повреда“, каза тя.

Все още не е ясно дали Радостин Нгуен ще бъде задържан. Досега срещу него имало жалба за лека телесна повреда.

*Радостин Нгуен е юноша на Локомотив (София). Преди две години той бе част от отбора, извоювал промоция за Югозападната “В” група. После пътишата му с родния клуб се разделиха. За последно игра в третодивизионния Първа атомна (Козлодуй).

Версията на Нгуен за инцидента е различна. Той смята, че е жертва на шантаж и показа чат между него и набедения за негова жертва.

Текст: nova.bg

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4