Венци Стефанов: Любо Пенев не бих го назначил и за домоуправител, ще спечели 38 гласа на конгреса

Венци Стефанов: Любо Пенев не бих го назначил и за домоуправител, ще спечели 38 гласа на конгреса

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново нападна словестно кандидата за нов бос на БФС Любослав Пенев. От доста време между двамата прехвърчат искри и не пропускат слачай взаимно да се “захапят”.

“Любо Пенев не бих го назначил и за домоуправител на вход в жилищен блок. Защо иска да става президент ли? Защото не може нищо да прави, ето затова, заяви Стефанов.

На журналистически въпрос колко гласа очаква да спечели Пенев на предстоящия конгрес на БФС в петък (16 февруари), “белият” бос отвърна: “Ще спечели 38 гласа на конгреса”. Ето и акцентите от пресконференцията на Бате Венци:

“Дупе да му е яко на този, който бъде избран сега начело на БФС. Трябва да се обединим хората, които даваме пари за българския футбол. Не може да ти дойде оня дето не си плаща билета за мача и да ти каже “този става, този не става”. Ама кой си ти бе, господине? Когато ремонтирахме стадиона, давахме по 50 лева надница на феновете да помагат. Първият ден дойдоха 20-30 човека, втория ден – половината, на третия ден – никой не дойде.

Аз бих направил билетите по 50 лева, защото тогава ще идват културни хора със семействата си. След един мач нареждаха майка ми, семейството ми. В Англия ги вадят с полиция от стадиона тези, които чупят и трошат, и отиват да копаят. После защо не ходят хората у нас децата на стадиона. Е, как да ходят?

Любо Пенев не бих го направил и домоуправител на вход! Той знае да играе тенис, на футболен мач не съм го виждал, когато беше селекционер. На стадион “Славия” идва само да играе тенис, на Царско село играе тенис, има си експерти човекът. Един експерт имаше в българския футбол, той беше корифей – казва се Иван Вуцов! Той знаеше всичко, знаеше как да е подредено всичко. Такива няма за момента. От такава класа хора сега няма. Грешката на Вуцов беше, че се бъркаше и за тоалетната хартия – кой да я доставя, но беше корифей, подчерта Стефанов, преди да коментира предстоящите избори във футбола ни.

Около единия кандидат за президент е пълно с крадливи адвокатчета, които само се чудят как да приберат някой лев. Както беше казано едно време – нека се попита къщичка за пиленца правил ли е. У нас хората искат повече да вземат от футбола, отколкото да дават. В Полша клубовете имат огромна подкрепа от държавата, тук това трудно се осъществява. Пирин в Благоевград има малко помощ от общините. Берое го помпат. В Пловдив добре, че е Крушарски. Ако не беше Гриша Ганчев, какво ставаше с ЦСКА? Левски два пъти го спасяват от будна кома, а всеки гледа в паницата на Славия и Венци.

Хора, чукнете се малко у главата! Ще викаме неволята, ако и тези хора се оттеглят. Какво е виновен БФС? Футболистите от 1994 година са възпитавани в системата на социализма, когато имаше ред и дисциплина.Трябва да даваме шанс на българските футболисти! Като сме пълни с Делхаруби, Маруби – доникъде няма да стигнем. Взимаме някакви от Африка, че ако го викнат в националния му отбор, ще вземеш малко евро. Боже, това ли трябва да ни е целта?

Колко гласа очаквам да получи Любо Пенев? 38 гласа очаквам. Има хора, които недолюбват Боби, недолюбват мен или Наско Фурнаджиев, протестен вот ще има при всички случаи. Доколкото този вот ще бъде силен, не знам. Единственият достоен да ръководи БФС е Боби Михайлов. Сигурно и той си има кусури, но вярвам, че с времето и те ще се отстранят.

В Германия, Англия и Испания никой не знае кой е шеф на техния футболен съюз, но там всички работят заедно – клубове и общини. Тук трябва да си Дейвид Копърфийлд, за да може да вържеш двата края. Нека обаче тези, които дават за футбола, не бъдат хулени. Виждате какво става с баскетбола, хокея, борбата…Какво ще правите вие – журналистите, ако и футболът изчезне? Май ще трябва да хващате лопатите”, заяви в свой стил президентът на Славия.

“Има ли вариант Благой Георгиев да се завърне в Славия? Като какъв обаче? Нали беше казал, че би се върнал само като президент? Е, аз все още не съм овакантил тази длъжност. Аз помощници нямам и не искам да имам. Славия има много раздут щат – аз, Веско Събев, секретарката, администраторът и счетоводителят, поясни Стефанов, който беше помолен да коментира и случилото се в Левски и оставката на спортния директор там Асен Букарев.

-Най-добре е човек да не се бърка в чуждите работи. Букарев е много уважаван от мен човек. Безкрайно много го уважавам. Момчето сигурно си е дало сметка, че е по-добре да си подаде оставката. Не мога нищо да говоря за Левски. Не е здравословно (смее се). Най-добре е всеки да си гледа собствената къщичка, а не да гледа какво става в чуждия двор.”

Венци обясни и ситуацията с домакинствата на Славия. Както е известно, “белите” приемат съперниците си в Първа лига и за Купата на България на Националния стадион. Според някои информации за това настоява старши треньорът Златомир Загорчич. Сърбинът счита, че на клубния стадион в Овча купел не му вървяло.

“Недейте да намесвате Загорчич. Аз съм човекът, който реши да играем на “Васил Левски”. Загорчич, човекът, няма абсолютно нищо против да ритаме на Овча купел. Може да го изкарате Заги, че е какво ли не. А той е много точен, много коректен до момента, нямам никакви забележки към него. Никога не е капризничил. Когато направим новия терен и осветлението, ще се върнем. Защо дотогава да не ползваме Националния стадион?

Планираме изграждане на ново игрище с естествена трева. Ще бъде на мястото на терена до зимната пързалка. Ще извадим дренажа, ще подменим поливната система, това-онова, но знаете, че пари трябват. Но не става така – хвърляш ей така 200-300 000 и хоп – отиваш на кирима. Бачкане трябва, бабан, бачкане, а не само шлянкане и празни приказки”, каза Стефанов.

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4