Ивайло Аспарухов: Обиден съм на Любо Пенев!

Ивайло Аспарухов: Обиден съм на Любо Пенев!

Ивайло Аспарухов е роден на 31 март 1971 г. Юноша е на Локомотив (Сф). Играл е още за Беласица (Петрич), Локомотив (ГО), Черноморец (Бс), македонските Скопие и Слога Югомагнат, словенския Приморие и гръцкия Етникос (Атина). Шампион и носител на Купата на Македония със Слога. През 1998 г.става голмайстор №1 на македонското първенство с 24 попадения. Бил е треньор на Академик (Сф), Левски (Долна Баня), Беласица (Пч). Работил е в ДЮШ на Левски. Бил е и селекционер на БФС за Северозападна България, както и директор на ДЮШ на Локомотив (Сф). През последния сезон беше играещ треньор на четвъртодивизионния Торнадо (Безден), за кратко беше и спортен директор на столичното Локо. 

Аспарухов беше един от хората, които първи обявиха Любослав Пенев като най-подходящ опонент на Борислав Михайлов на предстоящите избори за нов президент на БФС. Ивайло направи това пред нашата медия “Витоша Нюз” още през септември 2017 г. Очакваше се той да бъде един от най-доверените хора и основна част от екипа на бившата звезда на Валенсия и Атлетико (Мадрид). Да, ама не, както се казва…

“Не съм бил поканен никога в екипа на Любо Пенев. Не крия, че бяхме близки. И до ден-днешен не сме се карали. Той ми е помагал, аз съм му помагал. Ритаме заедно в мачлета на малки вратички. Но…не мога повече да си мълча и да стаявам обидата в себе си.

Аз заложих целия си авторитет, име, потуших личните си амбиции, за да докажа на аудиторията колко нужен е Любо Пенев на българския футбол. Бях готов да се изправя като стена срещу цялата помия от обвинения, компромати и обиди, която очаквах да се излее срещу нас. Загубих личното си време, сънят си и част от приятели си. И какво получих в замяна?

Любо ме използва три месеца, но не ме покани на първата си официална пресконференция. Не зная по каква причина се случи това и кои хора го ръководят в решенията му, но е странно и обидно, заяви Иво Аспарухов пред “Витоша Нюз”.

– Този екип, който е събрал, не виждам как може да пребори Борислав Михайлов. Надявам се да бъде честна борбата, но мисля, че досегашното статукво ще спечели. Просто те разполагат с по-качествени ръководители, с финанси, а и са  се доказали в управленски план.”

Аспарухов сподели и личната си обида от отношението на своя приятел.

“Бяхме близки, не отричам. Обаче тези дни е коментирал по мой адрес. На въпроси към него защо не ме е анонсирал в екипа си, е разправял разни неща: Искал съм коли, постове, пари… Това не отговаря изобщо на истината. Няма как аз да искам нещо, без той да ме е поканил, каза Ивайло.

– Явно той не е ме е оценил като приятел, като човек. Очевидно има лоши съветници около него. Обградил се е с неподходящи хора. Всичко това ме навежда на мисълта, че цялата му авантюра ще приключи безславно. Сигурно той ще претърпи пълен крах на конгреса.

Той каза пред вас, че ме има в плановете си, нали така? Тогава и аз му казвам, че го предвиждам в плановете си. Аз си имам работа, той е безработен. Аз съм заместник-директор на столично училище. Така, че ако не спечели изборите, ще го поканя да работи в сферата на образованието. Или пък в моя частен клуб Реал (Сф). Няма да го забравя и да постъпя по същия начин, по който той постъпи с мен, както той ме забрави. Ще му подам ръка, защото така са ме учили моите родители.”

 

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4