Гимнастички и боркиня са Спортисти №1 на Левски

Женска доминация беляза традиционните годишните награди на обединен спортен клуб “Левски” за 2017-а. Вместо обичайната призова тройка организаторите обявиха трима победители – двете гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Като част от кампанията “Спортът и книгата” на кмета на район “Подуяне” Ева Митова и трите дами получиха произведения на световноизвестни автори. Владинова, която спечели бронзов медал на световното първенство, ще чете “Сонети” на Уилям Шекспир, а Тасева (сребърна медалистка от европейския шампионат) получи хита на Йожен Сю – “Парижките потайности”. Тайбе Юсеин, също сребърна медалистка от първенството на Стария континент, беше наградена с книгата “Кралица. Императрица. Наложница” на Клодия Голд. Състезателката по борба не успя да присъства на церемонията, защото е на подготовка в Белмекен.

При подрастващите също бяха избрани трима победители – Денис Димитров (кану-каяк, бронзов медалист от европейско за юноши), Адриан Андреев (трети на европейско за тенисисти до 16 г.) и Миглена Селишка (трета на европейско първенство по борба за девойки).

За пробив в световния спорт плакет и избрани съчинения от Иван Вазов получи спортната гимнастичка Памела Георгиева. Тя спечели бронз на световната купа във Варна. В същата категория беше награден и Радослав Марков, световен шампион от полицейското първенство в Абу Даби. Той ще се забавлява с “Приключенията на добрия войник Швейк” на Ярослав Хашек.

Отбор на годината са “сините” баскетболистки до 14-годишна възраст, които триумфираха с републиканска титла. Момичетата на треньорката Ева Гогова получиха читателски дневници.

В категория “треньор” на годината беше награден Петър Касабов, наставник на състезателките по борба Селишка и Юсеин.

Специалния приз за “всеотдайност” получи Иван Гогов, треньор в баскетболен клуб “Левски”.

В края на церемонията стана ясно, че основният спонсор на награждаването е “златната” треньорка Нешка Робева, която е отделила част от приходите от последния си спектакъл “Няма такова шоу”. Тя получи грамота от председателя на обединен спортен клуб “Левски” Бранимира Цветанова. Останалите награди раздаваха олимпийските шампиони и медалисти – Мария Гроздева, Георги Мърков, Ваня Гешева, Иванка Христова и Александър Томов, както и кметът и зам.-кметът на район “Подуяне” – Ева Митова и Ани Бързанова.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4