Радостин Станев избухна: Спартак (Вн) е по-единен от всякога! Иво Георгиев сее интриги

Радостин Станев избухна: Спартак (Вн) е по-единен от всякога! Иво Георгиев сее интриги

Бившият национал и нападател на Спартак (Вн) Иво Георгиев днес даде скандално интервю пред „Витоша Нюз“, в което отправи сериозни обвинения по адрес на новото ръководство на клуба. Потърсихме за коментар друга емблематична фигура в историята на „соколите“. Радостин Станев в момента е треньор на вратарите в Славия. Той разговаря с главния редактор Милен ДИМИТРОВ. Разговорът беше доста емоционален. Предлагаме го на вашето внимание.

-Радо, как ще коментираш обвиненията от страна на Иво Георгиев?
-Иво е афектиран и говори пълни небивалици. Направо съм изумен от това, което прочетох. Вижте, има основателна причина, поради която този човек не е в УС на Спартак. Решението го взехме всички ние, никой няма нищо лично против него, той продължава да бъде уважаван от всички нас, но го умолявам да спре с тези глупости или типично по български –интриги. Всички ние, които обичаме Спартак, сме обединени. И понеже този си позволява да напада грозно Стефан Калименов, искам да му кажа, че Стефан е едно невероятно момче, което успя да обедини всички нас и заслужава огромно уважение. Прави и невъзможното, за да възкръсне Спартак от пепелта.
-Толкова сладка хапка ли е Спартак (Вн)?
-Ама какво говориш? В клуба няма пари, разберете го това! Ако някои си го мисли, значи се лъже дълбоко. Онзи ден треньорът Енгибар Енгибаров се оплака, че няма достатъчно топки и пособия, за да провежда нормална тренировъчна дейност. Помежду си събрахме сума и купихме. И искам да го видя този тигър дали ще извади от себе си даже 2 лева, за да ги даде. Той си мисли, че в Спартак се взимат пари…Напротив – дават се пари, там се помага. Като се намери инвеститор утре, ние всички, които сме там – пет човека, подаваме колективно оставки и си тръгваме. Ама на секундата! Никой от нас няма желание да управлява и да лапа пари. Уважавах го Иво, всичко точно, но като видях за какво става въпрос…Стана ми жал за това момче.
-Георгиев твърди, че в ръководството на клуба сте вкарали черноморци. Вярно ли е това?
-Ама няма такова нещо! Аз на тази тема съм болен направо….Какви черноморци? О, Боже! Тошко Стойков бил такъв…Тошко няма нищо общо с Черно море. Да, играл е там баскетбол, но дотам. Той си е наш – спартаклия и в червата. Двамата сме били в агитката, били сме се за любимия отбор. Бих си дал живота за Спартак. Милион пъти с ме си говорили с него на темата „Спартак“. Никога не е пречел, само е помагал – и с контакти, и с лични средства. Бил се скрил и не дошъл на пресконференцията…Не, не дойде, защото нямаше възможност. Не сме спирали да помагаме. И Георгиев плюе сега по Калименов…Стефан работи в брокерска фирма с едни руснаци и украинци. Момчето работи от 100 г. и е един обикновен брокер в една фирма.

Взел на фирмата на Георги Градев логото и пуснал донос до Община Варна. Фирми, обръчи, пълни простотии. Обажда ми се един прекрасен ден председателят на общинския съвет и ми обяснява: „Получихме писмо от Жоро Градев.  Написал нашият: „Алармирам ви, че е налице е поредната престъпна схема, в която участват лица ,приближени на еди кой си…“ и т.н. А Жорката Градев като разбра момчето, че някой го е злепоставил така, направо полудя. Досега се чудихме кой е този тъпанар, който го е написал онова писмо, досещахме се, че е той, но го покривахме, от уважение към него, за да не го намразят хората. Сега той сам се издаде. Ето го човекът. Много долни работи прави.
-Защо го прави това точно в този момент?
-Аз нямам обяснение. Да, той е играл за Спартак, бил е голмайстор, уважават го. Помолиха го преди няколко месеца да помогне, той наистина помогна, не отричам. Но нека не прави повече интриги. Нека джентълменски и по мъжки си зададе въпроса: „Защо аз не съм в УС? Как така ме забравиха?“ Аз тази причина я знам. Ако иска да му кажа, нека ми се обади, има ми телефона. Но да престане да плюе по Стефан и по другите момчета.
-Георгиев твърди, че зад него са част от други известни бивши футболисти: Радо Тодоров, Мариян Тодоров, Дидо Дончев…
-Ама, кой е с него? Това са пълни глупости! Никой не е с този…не зная как да го нарека. Нека не използваимената и авторитета на Дидо, Радо и останалите, защото те се разграничават от него. Те са от деца в този клуб и го носят в сърцето си.
-Кой, според теб, седи зад Георгиев?
-Изцяло си е сам. Други няма. Звъняли са ми, ходатайствали са ми дари твои колеги с молба: „Вкарайте го в УС“. Но всички останали се събрахме, и пешихме, че Георгиев няма място там. По основателни причини. Иво го приема явно като своя лична загуба в живота. Разбираш ли? Това е един човек, който явно има лични проблеми, какво да ти кажа.
-Вярно ли е, че че за шеф в ДЮШ е назначен човек, който два пъти е уволняван за злоупотреби? Едновременно с това хора с лицензи „Про“ като Николай Станчев и Дидо Дончев се държат настрана и от треньорския щаб и от УС.
-Аз такъв човек не познавам. За първи път чувам това. В клуба на работа си останаха хората, които и преди нас работеха там. Не сме пипали абсолютно никого. Полудявам от такива интриганти. С какво е свързан толкова Иво със Спартак? Че е играл 4 години там. И хоп – вече е легенда. И Радо Стенев не е легенда, естествено. Не, истинските легенди са такива като Илия Кирчев, Живко Господинов, Краси Зафиров, Краси Венков – Джанито, Румен Димов, Стефан Найденов – Доктора…Ей това са легендите, а не Иво. А аз не съм ли свързан – бях на 7 годинки, когато почнах да тренирам. Най-много ме боли заради това, че най-накрая, след толкова години разделение, се обединихме всички и нещата лека-полека потръгнаха. И изведнъж се появява отнякъде някакъв тигър и почва да плюе.
-Значи сте категоричен, че нищо от това, което каза Георгиев не отговаря на истината?
-Разбира се, че е клевета. Той само това умее – да пише доноси, компромати и клевети. Типично по български, когато човек падне от „стола“, започва негативната кампания. Иво очакваше да влезе в УС. Искам да прозова спартаклийската общност: „Не вярвайте на Иво Георгиев! Не се поддавайте на провокации! Искат да внесат разделение в нашите редици.“
-Спартаклийската общност не е разделена…
-(Прекъсва ме) Напротив – не само, че не е разделена, а обратното. Как разделена? Глупости! Ние никога не сме били по-обединени. Е, точно Иво Георгиев ли ще ни раздели?! Няма как, разберете. Аз не съм очаквал това от него. Имах огромно уважение към Иво, но след тези простотии…аз бях дотука. Нека стои настрана, за да бъде уважаван от хората.

https://youtu.be/7Im6GRg6uhU


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4