Фандъкова награди победителите в мондиала по шахмат за незрящи

Фандъкова награди победителите в мондиала по шахмат за незрящи

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи купите на победителите в Осмото световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи, което се проведе в столицата. На първо място е отборът на Русия, а на второ на Полша.

Награди и медали връчиха и президентът на международната брайлова асоциация, вицепрезидент на Международната шахматна федерация, председателя на Федерацията “Спорт за хора със зрителни увреждания”. В състезанието, което се провежда за първи път в София участваха 16 отбора от 15 страни.
Поздравявам шампионите и всички състезатели, защото дори участието в това състезание. Фандъкова поздрави и два български отбора. София е Европейска столица на спорта през 2018г. и градът ни е домакин на редица Световни и Европейски състезания. Нашата цел е да насърчим масовия спорт, да има възможност за повече хора да спортуват деца и възрастни, различни социални групи и хора в неравностойно положение. Досега в София са се провели 142 спортни събития, каза кметът Фандъкова.

Categories: Спорт, Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4