Любо Пенев го направи! Хвърли ръкавицата на Боби Михайлов (ВИДЕО)

Любослав Пенев официално обяви своята кандидатура за президент на Българския футболен съюз. Легендата на нашия футбол гостува в предаването “120 минути” по bTV.

Любо направи смела крачка и изтри и последните съмнения, че е преосмислил решението си да се изправи срещу статуквото и Борислав Михайлов.

Ето и какво каза Пенев:
“Тук съм, за да се кандидатирам за новия президент на Българския футболен съюз. Заявявам го официално. Кандидатурата ми пък ще стане официална, когато са готови документите и стане ясно кога ще се проведе Конгресът. Не става въпрос за отмъщение. Не искам да се връщам назад, достатъчно търпях три години. Искам да стана президент, за да може България отново да се гордее с футбола си, с националния си отбор. Клубовете ни да играят отново в Лига Европа, в Шампионска лига… Стадионите да са пълни. Време е за кардинална промяна. Вече 12 години виждаме, че този модел на управление не работи. Не визирам никого конкретно. Много неща искам да променя. Като се започне от школите. Да, Лудогорец прослави страната ни, но един силен отбор не е достатъчен”.

С какви хора смята да работи ако бъде избран за президент

“Няма да давам жокери с какви точно хора ще работя, но всички са професионалисти, които си разбират от работата. Във футбола трябва да има хора с пари, а всички тези, които обичат този спорт, ще застанат зад мен. Не знам дали ще получа подкрепа от собствениците на големите клубове в България, но който иска промяна, трябва да ме подкрепи.

Бих поканил Бербатов, Стилиян Петров, Краси Балъков да работят с мен. Все футболисти, които са прославили България в чужбина. Искам да наложа европейски правила и в нашия футбол, моделът, по който работих през последните месеци и във Валенсия. Основното правило да вървим нагоре е да се спазват правилата, което очевидно не се случва тук. Идва време за Конгреса и някакви хора започват да плашат клубовете, че идва Любо и всички си заминават. Не е вярно това. Да, ще има раздели, но важни са приоритетите”.

 За отношенията с Христо Стоичков
“В добри отношения съм с абсолютно всички. Няма никакъв проблем да седна на една маса да разговарям с всеки един. Лично със Стоичков, не знам какви са му ангажиментите, иначе е възможно”.За това по честен начин ли ще се проведат изборите за президент на БФС
“Надявам се сега, когато има сериозен кандидат, да започнем да гласуваме по съвест, за да можем да намерим търсената промяна. Има доста клубове фантоми в България, така че на това трябва да се обърне сериозно внимание”.
За скандали с българските съдии
“Имаме достатъчно кадърни международни български съдии, а не разни чужденци да са начело”.
За “черното тото” в България
“Чувам доста неща по тази тема, но не знам нищо. Не е редно това се случва”.
За ЦСКА – този в Първа и този в Трета лига
“Отново не съм запознат в детайли. Това са теми за по напред”.

 За случващото се в Левски
“Тези въпроси не са към мен. Мен ме вълнува БФС. Не искам да коментирам клубовете”.

Възможен ли е дебат с Борислав Михайлов?
“Не е невъзможно. Интересна идея, но да не си остана сам в студиото?”.

За бъдещите промени
“Ще има промени в таксите на клубовете към БФС. Имаме огромен потенциал и искам отново да се гордеем в футбола си. Не казвам, че настоящите ръководители на БФС са управлявали само неправилно, със сигурност имат и плюсове, но като теглим чертата се вижда, че този модел на управление просто не върши работа.

В тази битка имам повече приятели, отколкото врагове. Усещам силна подкрепа.

Интересно е защо чак сега се обявява колко пари ще получат клубовете от Европа? Защо не се каза още април, а сега преди Конгреса се изваждат тези неща? Ако не спечеля аз изборите, губи българският футбол”.

За Димитър Пенев
“Не съм разговарял с него. Той направи много за нашия национален отбор.  Всички българитрябва да го уважават.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4