Гърци почетоха Бойчо Величков в Серес (СНИМКИ)

Изпълнителният директор на Локомотив (Сф) Бойчо Величков получи поредното признание от гръцкия Пансерайкос. Бившият нападател взе участие във футболен празник по случай 53-годишнината на клуба от Серес.

Фестивалът премина при голям интерес. Ръководството на Пансерайкос награди известни бивши играчи на клуба, беше показана и изложба с фотоси от славни мачове, а официалната част приключи с мач между ветераните. На събитието бяха почетени и бивши ръководители, деятели, футболисти и треньори, които вече не са сред живите.

Бойчо Величков беше отличен за цялостен принос от шефа на Пансерайкос. Както е известно, бившият ни национал е избран в анкета на феновете за най-добрия легионер, играл в отбора.

Величков преминава в Пансерайкос през зимата на 1987 г. Старши треньор там е чехът Таборски, а на вратата е сънародникът му Михалик, който на европейското в Югославия през 1976 г. е резерва на великия Иво Виктор.

“В Серес изкарах 2,5 фантастични години. Станах бързо любимец на местната публика. Заобичаха ме. Дори мога да кажа, че направо ме носеха на ръце, разказва Бойчо. – Никога няма да забравя дебюта си срещу гранда Олимпиакос. Шеф им беше небезизвестният Коскотакис, който после лежа и в затвора за далавери. Поведохме 2:0 на гостите с прехвалената им селекция. Мен ме спънаха за дузпа, направих ги луди, абе изобщо – вървеше ми във всичко. В крайна сметка успяха да ни изравнят – 2:2. Гръцките журналисти и сега, като ме видят, се сещат за тоя мач.”

Милен ДИМИТРОВ

Boi 2Boi 1BoiBoi 4Boi 3Boico


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4