Националите с отлично представяне на Световното по Карате

Националите с отлично представяне на Световното по Карате

УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОТОКАН КАРАТЕ-ДО В УНГАРИЯ

Националите ни спечелиха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в индивидуалните дисциплини

От 6 до 8 откомври се проведе 25-то световно първенство по Шотокан Карте –До и Световна Кохай Купа в град Егер, Унгария. Световното първенство се организира от Шотокан Карте – До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Като един от бързо развиващите се, унгарския отбор получи възможността тази година да бъде домакин на световното първенство. Егер е един от най-красивите унгарски градове, популярен най-вече с минералните си извори. Първенството бе уважено и от президента на страната Янош Адер, който за краткия си престой, покрай татамитата, сподели възхищението си от красотата на Шотокан Карте – До стила, която наказва грубостта и липсата на спортсменство, толерирайки техниката, точността и бързината в спорта. Специален гост бе и шефът на унгарския Олимпийски комитет Жолт Боркай.

В международното състезание, което се илзъчваше през цялото време оналайн, участваха над 200 каратеки от България, сред които деца, мъже и жени. От участниците имаше представители на почти всички от общо 34-те клуба на българската делегация.

С подкрепата и наставленията на президентът на федерацията г-н Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, българските национали (мъже и жени) в Егер спечелиха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в индивидуалните дисциплини. Класирането на отборните дисциплини и единоборствата при децата също донесе за страната ни много медали.

„Доволен съм от резутлатите на световното в Унгария. Състезанието премина без никакви сериозни травми, което за мен е най-важното. Заради изключително сериозния инцидент с Тодор Събев в началото на годината на европейското в Сърбия, ние тръгнахме от България все още притеснени и както се казва с „едно на ум“. Благодаря на съдиите за нелеката задача да отсъждат на надпревара от такъв ранг и разбира се на всички състезатели, които се бореха да затвърдят името на българският национален отбор“ – коментира шефа на федерацията сенсей Александър Славков.

Индивидуално класиране мъже и жени:

  1. Борислава Ганева – 1 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ. и 3 място опън
  2. Адриана Ганева -2 място КУМИТЕ ЖЕНИ – 58 КГ.
  3. Лора Русчева – 2 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ. и 3 място опън
  4. Тихомир Тодоров- 2 място КУМИТЕ  МЪЖЕ +87 КГ
  5. Денис Николов- 2 място КУМИТЕ  МЪЖЕ -77 КГ
  6. Христо Щерев – 2 място мастърс и 3 място КУМИТЕ  МЪЖЕ – 68 КГ
  7. Анджей Згжива -2 място КАТА
  8. Йордан Георгиев – 3 място КУМИТЕ  МЪЖЕ – 68 КГ
Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4