Струмска слава чества славен юбилей

90-годишният юбилей на радомирския футболен клуб Струмска слава – 1927 ще бъде отбелязан официално на 26 август, съобщи кметът на общината Пламен Алексиев. Ще бъдат ушити ретроекипи, с които е игран първият мачот първия отбор на радомирския тим. С тях ще излязат на терена представителите на два сборни отбора от ветерани и други възрастови групи на Струмска слава, които ще играят приятелски двубой.

Поканени са и спортни деятели, които са дали своя принос за развитието на футбола в Радомир.
“Надяваме се всички, свързани с клуба да получат признание, те са част от неговата история”, заяви Алексиев.

По думите му тази година е била хубава за радомирския футбол. Мъжкият отбор влезе във Втора професионална лига, юноши младша възраст са първенци в тяхната група, децата са втори, отчете Алексиев. Затова ще бъдат показани и бъдещите футболисти на Радомир.

На церемонията ще бъде представена и издаваната специално за юбилея книга на Стефан Сергиев “90 години футбол в Радомир”. Екземпляри от нея ще бъдат подарени на ветерани на Струмска слава.

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4