Един магьосник се завръща в ЦСКА

Легендарният халф от миналото Кирил Метков се завръща в ЦСКА. Ветеранът, който е роден на 1 февруари 1965 година, започва работа в школата на „червените”. Както вече информирахме нашите читатели,  Метков напуска ДЮШ на родния си Локомотив (София).

„Наистина съм пред договор с ЦСКА, но засега не искам да изпадам в подробности. Точно кога ще се случи това, ще разбере скоро”,  лаконичен  беше той пред БЛИЦ СПОРТ.

Кирил Метков направи отлична кариера като футболист на Локо (София), откъдето през 90-те години премина на „Армията”. С червения екип той стана шампион на България (1992) и спечели Купата на България (1993), след което беше продаден на японския Осака Гамба.

С техниката си и великолепните си изяви на терена Метков бързо се превърна в един от любимците на Сектор „Г”. Три пъти е отбелязвал голове във вечното дерби, а най-впечатляващ бе мачът му на 17 октомври  1992 година, когато вкара две попадения за 3:1 срещу Левски.

През 1996 година Метков спечели титлата и със Славия, макар че записа малко мачове в шампионския сезон на „белите”.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4