Шок в “Надежда”! Легенда напусна Локомотив!

Кирил Метков напусна любимия Локомотив (Сф)! “Червено-черната” легенда се раздели с клуба на своето сърце, за който игра и работи дълги години, научи vitoshanews.com.

Спецът е подал молба за напускане, която е била приета от ръководството в “Надежда”.

През последния сезон бившият магичен халф беше треньор на юношите, родени 2002 г. Работеше съвместно с Георги Бонев. Тимът им финишира на пето място в Югозападната зона с 53 точки. Според отлично осведомени източници основните причини за решението на Кирил да напусне са “болни родителски амбиции”, както и интриги. Част от близките на юношите от тима са недоволствали заради това, че техните отрочета не са титуляри и са се оплакали на шефове в Локомотив. Оттам е започнала да се трови и атмосферата в тима. Всички тези обстоятелства са преляли чашата на търпението на Метков.

Следващата спирка в треньорската кариера на специалиста ще бъде голям наш клуб с традиции в развитието на детско-юношеския футбол.

 Кирил Метков роден на 1 февруари 1965 г. Юноша е на “Локомотив” (София), където играе от 1983 до 1991 г. През зимата на 1992 г. преминава в ЦСКА. С червената фланелка се подвизава до август 1993 г., когато японският Гамба (Осака) го купува и той става първият българин в Джей лигата. През есента на 1996 г. играе и в “Славия”. В “А” група има 264 мача и 70 гола. От тях 216 мача и 43 гола са за Локомотив, 41 мача и 27 гола в ЦСКА и 7 мача за Славия.

Метков е два пъти шампион на България – през 1992 г. с ЦСКА и през 1996 г. със Славия. Носител е на Купата  през 1993 г. и през 1996 г. Финалист за Купата на Япония през 1993 г. В евротурнирите има 8 мача и 2 гола. В националния отбор записва 9 мача. Дълги години Метков работи като треньор в ДЮШ на Локомотив (Сф). Беше начело и на отбора, родени 1997 г., който беше считан за един от най-добрите в България.

Милен ДИМИТРОВ

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4