Най-голямото Джага събитие започна, над 160 участници от цяла Европа

На 28 октомври 2016 г. в стартира най-голямото джага събитие, организирано досега от нас. Зала „Универсиада” събра над 160 състезатели от България и Европа, които дойдоха в столицата, за да вземат участие във второто издание на Roberto Sport Sofia International Series 2016. Турнирът е с ранг на Световно първенство, в него ще се играят над 20 официални дисциплини по професионалните правила за игра на 30 броя от последния официален модел маси на Roberto Sport – Top Speed.

В късния следобед на петъчни ден се проведе официалната церемония по откриване на състезаниетo. Екатерина Атанасова, която е президент на СК „Джагоарс“ – организатор и домакин на турнира представи всичките национални отбори и страни участнички в джага турнира. Специални гости на събитието бяха Клаус Готеслебен – президент на Немската федерация по футбол на маса, Олег Велинов – президент на Българската федерация по снукър и любимеца на българската публика – баскетболистът Тити Папазов. Гостите имаха честта да връчат наградите на победителите от дисциплините през деня. Акцент в церемонията бе изпълнението на ТФ „Дилмани“, които поздравиха публиката с фолклорно изпълнение.

Дисциплините, които се изиграха в първия ден от състезанието бяха Classic Doubles и Speedball doubles. Ето и победителите в отделните категории:

Speed open doubles”: Jamal ALLALOU (DEU) – Krasimir GRUYCHEV (BGR)

Classic open doubles”: Marek VOVCIK (SVK) – Stanislav GEORGIEV (BGR)

Speedball women doubles”: Ekaterina ATANASOVA (BGR) – Blagovesta GEROVA (BGR)

Classic women doubles”: Maria PADER (DEU) – Sabine BROSE (DEU)

Classic junior doubles”: Luboslav STOYANOV (BGR) – Mario TOMOV (BGR)

Classic senior doubles”: Alexander PASCHIN (DEU) – Hans-jakob WEITZ (DEU)

До късно в петъчната вечер се играха и националните състезания. В елиминациите мъжкият отбор на Германия спечели в напрегнат двубой и игра на дузпи мачът срещу България, а отборът на Австрия победи също след оспорвана игра и дузпи отборът на Швейцария. Така в съботния ден на финал ще мерят сили Германия и Австрия.

При жените България спечели двубоят срещу германките.

След успешен и емоционален първи ден, състезанието продължава в събота с дисциплините по единици и смесени двойки.

Витоша Нюз е медиен партньор на събитието

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4