Ивет: Ще бягам за България

„За съжаление няма как да върнем времето назад, а трябва да гледаме само напред. Само най-близките ми хора знаят какво означава този финал за мен и колко усилия съм вложила за това класиране. Отстрани може да изглежда лесно, но всъщност е невероятно трудно. На финала ще бягам за цяла България“, обяви Ивет след полуфиналното си бягане на 200 метра.

„Аз вече изпълних моята цел, тя бе влизане във финала. Говорим за един от най-трудните спортове, не случайно е и от най-гледаните. Спринтът на 200 метра е почти толкова труден, колкото и този на 100. Целта вече е постигната и съм много щастлива. Ако искате да кажа, че отивам и ще взема медал, това е изключително трудно. Ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата, пък каквото Бог покаже“, призна спринтьорката пред „Нова Телевизия“.

„Насочих цялата си подготовка към 200 метра. Спринтът на 100 метра се разви толкова много, че по едно време се чудех дали тези жени са живи същества. Сега с резултатите от преди години, си извън играта още в сериите. Затова много спринтьорки се насочиха съм дисциплината 200 метра. И аз намерих своето място там. Много е трудно да се подготвят и двете спринтови дисциплини, отстрани изглеждат леки бяганията, но на нас ни коства много. Трябваше да поема този риск“, допълни Ивет Лалова.

За момента България няма нито един спечелен медал на Олимпиадата и ще е истинско чудо, ако това стане точно в леката атлетика – още в повече в дисциплина като спринта, тъй като нямаме особени традиции там, а пък и конкуренцията е повече от жестока. Въпреки всичко екипът на ВН пожелава успех на един от малкото достойни представители на българския спорт – Ивет Лалова – Колио.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4