Добри новини за Цвети, успешна операция на гръбнака

Четири часа бе оперирана гимнастичката Цветелина Стоянова. Лекарите от „Пирогов“ са информирали близките на 21-годишната спортистка, че интервенцията на гръбнака е успешна. На мястото на отстранени части от гръбнака, които са отчупени, са поставени специални планки. На по-късен етап ще трябва да има и интервенция на шиен прешлен, което в случая не е сериозен проблем. Припомняме, че грацията скочи преди 9 дни от шестия етаж на блока на баба си в столичния комплекс „Надежда“.

Цвети продължава да бъде обдишвана, т.е. не диша сама, но всички се надяват да преодолее и това и да започне да диша самостоятелно. Имаше вариант да пробият трахеята й, но засега не е прибегнато до тази интервенция. Още преди няколко дни написахме, че основният проблем остава с белия дроб. Трябва по-продължително време, за да се възстанови.

Преди дни пък от семейството на Стоянова направили курбан за нейното здраве, добавя Телеграф. Баба Цеца, на която е кръстена и при която живее гимнастичката, е омесила питка и всички са се помолили за оздравяването й.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4