Йохан Велики загуби битката с рака

Легендарният холандец Йохан Кройф почина на 68-годишна възраст. Великият футболист и треньор не успя да се пребори с рака.

“С прискърбие ви съобщаваме, че Йохан Кройф почина на 24 март в Барселона, заобиколен от своето семейство. На 68-годишна възраст той не успя да пребори рака. Бихме искали да уважите желанието на семейството му за спокойствие в този тежък момент“, обявиха на официалния сайт на футболната легенда.

През месец октомври миналата година Йохан Кройф обяви публично, че е диагностициран с рак на белите дробове. През голяма част от живота си той е бил активен пушач. Отказва цигарите през 1991 г., когато му е направена операция на сърцето. След това той замени тютюна с близалки.

В годините след сърдечната операция Кройф беше рекламно лице на Каталунския здравен департамент. В рекламния спот изрича фразата: „Футболът ми даде всичко в живота, а тютюнът почти го отне.“

Преди два месеца холандецът заяви: “След няколко процедури. мога да заявя, че резултатите са много добри. Благодаря на лекарите за перфектната работа и на феновете, които не спират да ме подкрепят. Знам, че битката ще е дълга и тежка, но съм уверен в победата. Засега водя с 2:0, но знам, че мачът не е свършил.”
Оказа се, че все пак цигарите победиха великия Йохан.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4