Скандали и простотии развалиха вечното дерби по футзал

“Левски София Запад” победи ЦСКА с 4:2 в дербито от градското първенство по футзал на София. Двубоят обаче беше помрачен за пореден път от скандал.

След последния съдийски сигнал на реферката Християна Гутева футболистът на „сините” Мартин Малинов се сбута с Фидел Куаме от „армейците”, който му отвърна. Започна разправия, която едва не прерастна в меле с участието на всички играчи. В суматохата от трибуните полетя бутилка, която удари в гърдите един от футболистите на ЦСКА. Пострадалият се строполи на терена, а ситуацията беше овладяна с много усилия и от двата щаба. Докато даваше интервю пред Канал 3 пък лидерът на ЦСКА Пламен Иванов беше полят с вода от побеснели „сини” фенове.

Вечното дерби се игра в хандбалната зала на НСА, където имаше ултраси само “Левски”. Във футзал версията на вечното дерби “сините” убедилно доминират над “червените”. Играчите на “Левски София Запад” не оставиха никакви съмнения кой е по-класният състав и напълно заслужено спечелиха. С хеттрик се отличи Дани Несторов,а четвъртото попадение беше дело на Христо Костов. Три асистенции пък записа ветеранът Николай Михов – Уши. Точни за „червените” бяха Фиделе и Александър Иванов.

След боя над ЦСКА възпитаниците на треньора Иво Николов запазиха лидерската си позиция в първенството. „Сините” имат 28 точки, шампионите от УНСС – Easy Credit, за втори с 26. ЦСКА е трети с 14 точки.

Последният във временното класиране – Танг – Ра, се отказа от участие в първенството по финансови причини.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4