Човек от Доброславци: Отиваме в “Надежда” като на празник

От днес lokosf.info стартира рубрика с интервюта преди всеки мач на “железничарите” в СРГ – “Север” с представител на предстоящия съперник на Локомотив. Първият гост ще бъде Светослав Цончев, човекът, който се занимава с цялата организация в село Доброславци. Само на 14 км от София, селото наброява малко над 1000 души население, а след кратко прекъсване, футболният отбор на Доброславци, “Надежда”, отново ще стартира участието си в аматьорската Северна “А” ОФГ. “Новакът” приема Локомотив в първия си мач, но срещата ще се изиграе в София.

Г-н Цончев, разкажете нещо повече за Доброславци, кога е основан футболният клуб и какви са най-големите успехи на тима.

  • От 75 години имаме футболно движение в нашето село. Три пъти сме стигали на баражи за “В” група, като имаме и един 1/2 финал за аматьорската купа. Първоначално отборът се е казвал “Ураган”, след това Стрела, а от 2002 година насам е “Надежда” (Доброславци).
  • Каква е средната възраст на тима и кой е звездата?
  • За звезди не може да се говори, все пак това е футбол от много ниско ниво, но най-изявеният ни играч е именно юноша на Локомотив – 38 годишният Гошо Александров. Иначе средната възраст на отбора е 28-30 години.Каква е нагласата в селото за предстоящия мач с Локомотив?

 

  • Отиваме в София на ст. “Локомотив” като на празник. Очакват се и над стотина жители на Доброславци, които ще подкрепят отбора. Интересното е, че в Доброславци има много фенове на Локомотив. И не само при нас, но и в повечето села в софийското поле, хората обичат Локомотив. Съгласихме се да играем на истински стадион, а не нашето игрище. За съжаление, този голям клуб с история беше изхвърлен по този начин, но съм убеден, че Локомотив ще се завърне в елита.
  • Означава ли това, че Локомотив е без конкуренция в тази група?
  • Ами да. Локомотив ще влезе във “В” група, а всички останали отбори ще тичаме за здраве.


Как се издържа вашият клуб и имате ли спонсори?
Без пари футбол не се прави, дори да е от ранга на нашето ниво. Имаме една турска фирма за захарни изделия, която ни е благодетел. Също така ни помага и транспортната фирма Виктория Транс.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4