Бойчо Величков: Почваме на чисто

Изпълнителният директор на ФК Локомотив (София) 1929 АД Бойчо Величков сподели, че е оптимист за бъдещето на „железничарите”, въпреки че новото дружество ще започне от СРГ – Север. Той подчерта, че никой в ръководството не си прави илюзии, че пътят ще е лесен, предаде репортер на Novsport.com.

„Не се чувстваме като нов клуб, а като наследници на стария. Не си правим илюзии, че пътят, по който тръгваме, ще е лесен. Знаем на какво сме обречени, но аз съм оптимист – заедно можем да излезем от тежката ситуация. Локомотив има своето светло бъдеще”, каза той.

„Новият клуб започва на чисто, без никакви задължения. Това е начинът клубът да просъществува. До сега не се работеше с перспектива. Трябва да бъдем точни и коректни”, добави директорът.„Имаме един много добър юношески отбор, но няма да може да играе елитната група. Ще играят в зоналната група. Няма нито една възрастова група да бъде разформирована”, допълни Величков.

Председателят на ОСК Локомотив Даме Стойков също изрази оптимизма си, като посочи, че клубът е в ръцете на хора, които са локомотивци от незапомнени времена.

„Първо имаше опасност всички деца да се разбягат от школата, училището си заминаваше и то. Отделно от това около 800 деца тренират активно, които също са кандидати за това училище. Каквото зависи от мен, ще направя каквото мога. Подписали сме вече договорите за бази, терени, офиси”.

Не беше никак приятно, като гледаш недоволни фенове… миналата година от трето място клубът се срина във В група и после в А окръжна. Не съм бил в управата и не мога да ви кажа какво е било. Сега футболния клуб влиза в ОСК както е било преди 30-40 години. Всички отбори бяхме едно цяло”, добави той.

Стойков допълни, че водата на стадиона в „Надежда” не е плащана от 6 години, а токът от два месеца. „Няма проблем да се отвори нова партида за това дружество”, поясни той.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4