ЦСКА си тръгна с бронз от Албена

Детският отбор на ЦСКА, родени 2004 г., спечели бронзовите медали на турнира „Evima Cup“ Албена 2015. Малките „армейци” достигнаха до полуфиналите. Възпитаниците на треньора Атанас Борносузов победиха на четвъртфинал румънския Дани Коман с 3:0, а на полуфиналите ги спря турския Бешикташ. След 1:1 в редовното време на този много оспорван и интересен мач нашите момчета загубиха в лотарията на дузпите. Преди това обаче “червените” пропиляха два наказателни удара при резултат 0:0. Йоан Борносузов се разписа са столичани.

Приятно впечатление направи поведението на футболистите от “Левски”, набори 2002 и 2006, които подкрепяха колегите си от “Армията” и скандираха “Българи юнаци”.

Турският тим е признат от специалистите за може би най-силният в Европа. Хората от щаба, който се състои от пет души (физиотерапевт, лекар, дори психолог) признаха, че за първи път ги надиграва по такъв начин съперник. “Думите на колегите са признание на класата на нашите момчета.  Турнири като този са правилният път. Трябва да се обръща повече внимание на подрастващите. Всичко друго е измислица. Трябва да взимаме пример от Бешикташ”, подчерта старши треньорът на ЦСКА Атанас Борносузов.

В малкия финал обаче “армейците” се наложиха над варненския Черно море и се окичи с бронзовите медали.

Бешикташ спечели титлата, след като в спор за отличието би ДУШ 37 (Узбекистан) с 3:1.

АлбенаЦСКАБорно 1БорноАлбена 1Борно 2Борно 3Борно 4


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4