Кметът Димитър Димов: Разширението на бул. “Рожен” е стратегически обект за София

Кметът Димитър Димов: Разширението на бул. “Рожен” е стратегически обект за София

Разширението на бул. „Рожен“ е основният обект, по който в момента се работи в „Надежда“, сподели в интервю пред Радио София тази седмица инж. Димитър Димов- кмет на район “Надежда”.
👉„Това е стратегически обект не само за район „Надежда“, но и за Столичната община. Надявам се до края на март 2025 г., цялото трасе да бъде изпълнено. Там имаме много тежка канализация, местене на трамвайно трасе, разширение на самия булевард“, обясни Димов.
‼️Все още се бави приемането на Подробния устройствен план за преместване на Митницата в район “Връбница”.
❗️Има известно забавяне и по процедурата по изграждане на паркинг в кв. „Лев Толстой“, която е с одобрено държавно финансиране в размер на близо 2 млн. лева.


⚒Ремонтът на тротоарите в район “Надежда” се извършва по график. В момента се работи по тротоарите в „Надежда“ 2 и „Надежда“ 4. Предстои да започне работа и по ул. „Бели Дунав“.
🏗Започна проектиране на пробив от ул. „Народни будители“ към ул. „Петър Панайотов“ който ще облекчи трафика в жк Свобода и ще облекчи паркирането около Северен парк.
⚽️Готов е ремонта на спортното игрище при бл. 220 в жк Надежда 2, почти завършено е спортното игрище в двора на 16 Основно училище, и освен това вече започна работа по новото игрище срещу блок 16 в жк Свобода.
👍В момента се извършва Подробен устройствен план на терен, в близост до 101 училище, за изграждане на многоетажен паркинг.
👉Има три терена – в „Свобода“, „Надежда“ 1 и „Надежда“ 2 за изграждане на триетажни паркинги. В момента са в процедура и трите терена, и се надяваме до края на годината да започне проектиране поне на единия от тях.

Повече подробности, чуйте в звуковия файл.
https://bnr.bg/…/do-kraa-na-mart-2025-g-trabva-da-prikluchi…