Олимпийски дух завладя стотици младежи в Северния парк (СНИМКИ)

Олимпийски дух завладя стотици младежи в Северния парк (СНИМКИ)

Олимпийският дух завладя стотици младежи по време на празника на район “Надежда” в Северен парк.
✨️Сребърният медалист от Олимпиадата в Москва (1980) и носител на бронзово отличие от игрите в Монреал (1976) Диана Брайнова запали символичния олимпийски огън в “Надежда”.
🎉 “Олимпийските игри са символ на международно разбирателство и приятелство, на упоритост и дисциплина. Предизвиквайте себе си, за да достигате нови върхове всеки ден.”, каза известната българска баскетболистка.
❤️🖤 Деца от спортните клубове на ОСК Локомотив – София-бокс, карате, футбол, художествена гимнастика, джудо, тенис, волейбол и баскетбол приеха огъня с обещание да продължат да спортуват и да прославят България на международната спортната арена.
💯Клубовете направиха презентации на своите активности и поканиха децата от района да се присъединят към летните им занимания на стадион Локомотив.
🍀Поздрав към жителите на район “Надежда” отправи заместник-кметът Виктория Раловска-Павлова, която пожела на децата да бъдат истински победители в спорта и живота. “Спортът успява да накара света да живее в мир и единство, търсейки баланс между качествата на тялото, ума и волята.”, каза тя.
💪На сцената се качиха и победителите от ученическите игри през учебната 2023/2024 година, които получиха своите купи и аплодисментите на публиката.
🎉В програмата участваха талантливите деца от ВТФ “Врабчетата“ от Център за изкуства, култура и образование “София” и Клуб по спортни танци „Проданс – М“ с художествен ръководител Милена Георгиева към школата на НЧ „Свобода-1955“, чаровната Дея с открити уроци по модерни танци, спортни игри за най-малките ни приятели, водени от Петя Микова от Читалище “Искра” и за финал – музикални изпълнения на талантливата Александра Панайотова. Тя пренесе публиката във Франция, като изпя любими хитове от страната на петлите.

⛪️Отец Христо благодари на обществеността в “Надежда” за активното участие в кампанията “Надежда – с вяра в доброто”, в която бяха събрани 18 000 лв. за строежа на новия храм “Свети Серафим Софийски Чудотворец” в жк Надежда 3.
🚍Специален гост на празника беше и екип на “Център за градска мобилност” ЕАД, който запозна гостите със своите абонаментни карти, намаления и възможности за пътуване с градския транспорт.
👏Водещият Симеон Колев провери знанията на гостите на тема Олимпийски игри, а най-добре подготвените получиха награди.
С припомняне на олимпийския принцип “По-бързо, по-високо, по-силно” завърши нашият празник – като послание към всички деца да не забравят, че Олимпиадата е четиригодишен празник!

#Надежда #Празник #Общност #ОлимпийскиДух #Заедно #Локомотив #ДобриятПример