Инж. Димитър Димов: Решавам проблемите на момента – с диалогичност и експертни действия (ВИДЕО)

Инж. Димитър Димов: Решавам проблемите на момента – с диалогичност и експертни действия (ВИДЕО)

Участие на инж Димитър Димов в рубриката “Говори кметът” на News 24/7:
👍“Винаги съм бил открит с хората и следвам правилото да решавам проблемите на момента – с диалогичност и експертни действия“, каза инж.Димов.
🙏Вярвам, че това е причината да спечеля мажоритарните избори за кмет на район “Надежда” за пети пореден път!“ – допълни той.
Кметът на район „Надежда“ определи кметската професия като предизвикателство и обърна внимание на основните приоритети, по които работи в момента:
👉Обновяването на бул. “Рожен”, като се продължава комуникацията с Агенция “Митници” за преместването на тяхното бюро от същия булевард. Очаква се ПУП, тъй като се предвижда, бюрото да се премести в район “Връбница”.
👉Ключов за северните райони е пътят от Северна скоростна тангетна до входа на град Нови Искър, където се прави ПУП и парцеларен план.
👉Предстои да се реновира едно междублоково пространство в жк Толстой – при блоковоте 1, 2,3, 5 и 9. Там ще се изградят 120 нови паркоместа, нов водопровод и канал, нови тротоари и др. Проектът ще се се реализира с държавни средства в размер на 1,9 млн. лева.
👉По програмата за саниране участват 3 блока – в “Надежда” 1 – бл. 119 и блок 3 в жк “Толстой”, одобрени от План за възстановяване и устойчивост, както и блок 129 в жк Надежда 1, от предишната програма за енергийна ефективност.
👉Продължава работата по темата с изграждане на нови паркинги – в момента се обсъждат подходящи терени за многоетажни паркинги в жк Свобода, Надежда 1 и Надежда 2.

 

‼️„За пътната безопасност е нужна сериозна намеса и от страна на държавата. Там мерките трябва да са драстични и безкомпромисни. Пряко общувам с родителите от Фондация “Ангели на пътя”, с които предвиждаме изграждане на мемориал в Северен парк. След завършване на бул. “Рожен” и преместване на Митницата, ще предложа забрана за преминаване на тежкотоварен трафик по бул. “Ломско шосе”. Предложих на Столична община поставяне на светофар по бул. “Никола Жеков”, след серия от пътни инциденти в един от участъците.‘ – каза инж Димитър Димов
👍Друг важен момент, според кмета на район „Надежда“ е регистриране на избраните домоуправители в режим на етажна собственост. Това ще осигури двупосочната комуникация с институциите и ще води до промяна в градската среда, смята инж. Димов.
За финал в рубриката “Говори кметът” инж Димитър Димов каза:
“Поетите от мен ангажименти в предизборната кампания са част от ежедневните ми усилия да подобря визията на “Надежда”.
Роден съм тук и обичам “Надежда” – няма да се уморя да работя за развитието на този район.
Всеки от нас има ангажимент към мястото, където живее и само заедно можем да продължим напред!“