Стартира превантивната програма „Силата да кажеш НЕ”!

Стартира превантивната програма „Силата да кажеш НЕ”!

Мкбппмн – СО район “Надежда”, съвместно с инспекторите от Детска педагогическа стая при 02 РУ – СДВР Петя Петкова и Калина Янакиева, стартираха изпълнението на превантивната програма „Силата да кажеш НЕ”!

Целта на кампанията е да бъде предоставена обективна информация за ефектите, рисковете и последиците от употребата на психоактивни вещества, както и изграждането на социални умения и повишаването на емоционалната интелегентност на подрастващите, което е от особено значение за изборите, които правят.


Гостите посетиха училищата в район “Надежда”, за да дискутират митовете и легендите, натискът на заобикалящата ги среда, „авторитетът” на връстниците им, вписването в „групата”, страхът от отхвърлянето и пр., които макар и да са неправилни и грешни се превръщат в избор за подрастващите.

За да подкрепят думите си и да ”надградят” психологическото и поведенческото израстване на децата, инспекторите от Детска педагогическа стая г-жа Петя Петкова и г-жа Калина Янакиева презентираха филм на учениците от 10 -ти клас в 15 СУ “Адам Мицкевич” , 9-ти клас в 54 СУ „Св. Иван Рилски” и 7, 8, и 9-ти клас в 153 СУ “Неофит Рилски”.

Филмът е създаден по действителни случаи и „доказва” по безспорен начин, че животът е безценен дар, както и свободата да решаваме и избираме.

Снимки и текст: Мкбппмн – СО район “Надежда”