Благотворителна кампания „Добро сърце“ подкрепи ЦСОП “Едуард Сеген” (СНИМКИ)

Благотворителна кампания „Добро сърце“ подкрепи ЦСОП “Едуард Сеген” (СНИМКИ)

“Вие сте героите на днешния ден!“ – това послание към децата и педагозите в Център за специална образователна подкрепа „Едуард Сеген“, отправи Н. Пр.Отар Бердзенишвили, посланик на Грузия в Република България при посещението си там.

Визитата е част от съвместна благотворителна кампания „Добро сърце“ на Грузинското посолство и един от най-известните български професионални готвачи шеф Андре Токев. Каузата на двамата добротворци е подкрепа към децата със специални образователни потребности в район „Надежда“.


„Живеем в турболентни и несисигурни времена, в които много хора имат нужда от нашата помощ. Радвам се, че днес подаваме ръка именно на вас – лъчезарните деца от Център за специална образователна подкрепа „Едуард Сеген“ в район „Надежда““., добави Н. Пр. Бердзенишвили. Заместник-кметът на район „Надежда“ Виктория Раловска-Павлова приветства благородната инициатива, като подчерта, че екипът на район „Надежда“ винаги е в готовност да подкрепи подобни кампании.


Специална вечеря под надслов „Добро сърце“ даде началото на Благотворителната кампания. Десетки благодетели се потопиха в неповторимото кулинарно изживяване, сътворено от екипа на шеф Токев, и показаха солидарност с каузата на социално-ангажираното събитие. Събраните средства бяха предоставени на директора Поликсения Кисимова, която се ангажира те да бъдат използвани за подобряване на материалната база и възможностите за групова и индивидуал работа с учениците в ЦСОП „Едуард Сеген“.

Заедно показахме, че с добро сърце и съпричастност всеки ден можем да правим света по-добър! Очакват ни още много благородни инициативи, с които развиваме добротворчеството сред местната общност в „Надежда“!