Стартира благотворителна кампания “Надежда – с вяра в доброто

Стартира благотворителна кампания “Надежда – с вяра в доброто

На днешния светъл християнски празник Благовещение започваме благотворителна кампания “Надежда – с вяра в доброто”, това съобщиха от районната администрация.

Нашата кауза е да подкрепим завършването на православен храм “Св. Серафим Софийски Чудотворец” в жк “Надежда” 3. Грубият строеж ще бъде завършен до лятото на 2024 г, с осигурените общински средства. С общи усилия искаме да завършим още едно духовно и свято място в нашия район – вторият православен храм.

Организатори на инициативата са: район “Надежда”, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и църковното настоятелство на храм “Свети Серафим Софийски Чудотворец”.

 

В тази мащабна кампания се включват всички училища, детски градини и Центрове в “Надежда”, защото вярата в доброто е това, което ни обединява.

Чрез МКБППМН ще предоставим базови материали за изработката на сувенири, картички и подаръци от децата в образователната система на територията на „Надежда“. На специални Великденски базари в учебните заведения и в Северен парк, ще имате възможност да подкрепите общата ни кауза като закупите сувенир.

В процес на организация са и различни постановки, и спектакли с участието на талантливите деца на “Надежда”, а билетите за тях ще включим в благотворителния фонд.

“Вярвам, че благовестието върви ръка за ръка с доброворчеството! Нашият район “Надежда” доказа, че е един от най-силните и мотивирани райони в реализацията на благотворителните каузи, заяви кметът инж. Димитър Димов. – Нека на този светъл ден Благовещение кажем “да” на доброто, защото то е в основата на всяко здраво общество.”