Гласят Христо Йовов за шеф в БФС

Гласят Христо Йовов за шеф в БФС

Христо Йовов в най-скоро време ще заеме важен пост в Българския футболен съюз.

Бижутера от Своге ще стане на практика дясна ръка на новоизбрания президент на централата Георги Иванов, съобщи пред ФИЛТЪР отлично осведомен източник.

Очаква се Йовов да бъде назначен или за спортен директор, каквато функция изпълняваше Гонзо допреди конгреса на 15 март, или за главен мениджър на националните отбори.

За привличането на Ицо в ръководството на БФС настоява лично бившият премиер Бойко Борисов. Не са тайна близките отношения между двамата. С негова протекция бившето крило на “Левски” влезе Управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Беше преди време и кандидат за кмет на Своге от листата на ГЕРБ.

От дълги години Бойко Борисов е приятел и с Георги Иванов. Запознати не крият, че именно Гонзо беше фаворитът на лидера на ГЕРБ за овакантения пост от Борислав Михайлов.

Очаква се до дни новото назначение в централата да стане факт.

Вече се появиха варианти за вакантните постове в БФС. Самият Георги Иванов заяви, че не е водил разговори със спряганите Павел Колев и Михаил Александров.

Бившият голмайстор на “Левски” беше категоричен, че към днешна дата тези информации са спекулации. Той обаче гарантира, че промени вече се правят и скоро време те ще бъдат обявени публично.

Categories: Футбол