Железница грабна купа в кв. Бенковски (СНИМКИ)

Железница грабна купа в кв. Бенковски (СНИМКИ)

Железница спечели зимния футболен турнир в кв. Бенковски. На финала “синовете на Витоша” победиха домакините от Сокол с 2:0.

Мачът беше много оспорван и интересен. След нулево първо полувреме в действията на “соколите” се пролича умората и липсата на равностойна резервна скамейка. Логично гостите се възползваха от това. В 55-ата минута Иван Щерев с глава изпрати топката в мрежата на домакините – 0:1.

Четвърт час преди края резервата Виктор Младенов находчиво излъга отбраната на Сокол и прати топката покрай отличния иначе вратар Божидар Станимиров за крайното 0:2.

В мача за третото място Обеля надделя над София Спорт с 2:1. С дубъл за тима воден от култовия треньор Асен Асенов – Капело, се отличи таранът Едуард Георгиев – Крауч. Героят съвсем официално, чрез нашата медия, поиска оттук нататък да бъде наричан вече Белингам – на името на звездата от Реал (Мадрид)…

Заслужава да се отбележи отличвата организация от страна на домакините, които се бяха погрижили за многобройни приятни изненади за зрителите – томбола, безплатни игри и подаръци. Над 300 души наблюдаваха финалните срещи в кв. Бенковски.