Кметът Димитър Димов говори по най-важните теми за развитието на район “Надежда” (ВИДЕО)

Кметът Димитър Димов говори по най-важните теми за развитието на район “Надежда” (ВИДЕО)

Започваме годината с нов епизод на общинския подкаст “Гласът на Надежда”.
🎥Във видео разговора се поставиха най-важните теми за развитието на район “Надежда”, преди приемането на Бюджет 2024 г. на Столична община.
👏“Започнахме работа по важните обекти за следващите 4 години, а сред първите реализирани дейности ще бъдат:“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.
✅“Един от ключовите проекти за жк. Лев Толстой – реновиране на междублоковото пространство при блоковете 1,2,3 , 5 и 9. ще бъде реализиран със средства от държавния бюджет В този участък предвиждаме изграждане на улици, 140 нови паркоместа, нов водопровод, осветление и други”, допълни той.
✅ “Два блока от район “Надежда” са одобрени в Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради по ПВУ – бл. 119 в жк “Надежда” 1 и бл. 3 в жк “Толстой”, а третият ни участник – бл. 8 в жк Свобода е в резервния списък”, каза инж. Димов.
✅ “Работи се по първи етап на бул. “Рожен” – от ул. Джерман до Северна скоростна тангента, а до края на януари очакваме разрешение за строеж на етап 2 – от Стоков базар “Илиянци” до ул. “Джерман”. В този участък ще се изгражда и В и К колектор, както и да се въведе временна организация на движение на градския транспорт”, сподели той.
✅“Преместването на Митницата от бул. “Рожен” на нов терен в район “Връбница”, Има 3 жалби, които ОЕСУТ не е приел. Очаква се формирането и на Столичен общински съвет и гласуване там, за да се публикува в Държавен вестник”, каза кметът.
✅Започва строителство на новата административна сграда в кв. Требич
✅Детска и спортна площадка при бл. 16 в жк Свобода
✅ Спортна площадка при бл. 220 в жк “Надежда” 2

✅Продължава Програмата за реновиране на тротоари на територията на район “Надежда”
✅Допълнителни площадки за разходка на домашни любимци
✅П️родължава работата по нова детска градина в кв. Требич или кв. Илиянци
✅Вече се работи по Подробен устройствен план за парк и спортен терен между ул. Петуния и р. Какач
✅Един от терените в кв. Требич ще бъде предоставен на местния ФК “Вихър” Требич
✅В жк “Надежда” 1 предвиждаме изграждане на етажен паркинг на ул. “Царевец”, след като преминем процедура по обединяване на общинските имоти.
✅Предвиждам изграждане на няколко малки улици, като например ул. “Иван Кулин” до Пазара,
✅В жк “Надежда” 3 има възможност за изграждане на два нови паркинга (един от тях е на ул. “Враил”)
✅улица “Георги Стаматов” в жк “Надежда” 3 се проектира от екипа на Столична община, след което същата може да бъде изградена
✅Пилотната програма за разделно събиране на отпадъци продължава с разширяване в жк Надежда 1.
✅Очаква се избор на изпълнител за изграждане на най-големия Младежкия център в град София, който ще бъде ситуиран в жк Надежда 2.
✅Продължава работата по изграждане на храм “Свети Серафим Софийски”, като грубият строеж е финансиран от Столична община.
✅Детайлен план за 2024 г. ще има след приемане на Бюджет 2024!
Вижте повече във видеото от нашия подкаст “Гласът на Надежда”!