Деца от “Надежда” и “Нови Искър” посетиха пчеларско изложение

Деца от “Надежда” и “Нови Искър” посетиха пчеларско изложение

Над 120 деца от детски градини в столичните райони “Надежда” и “Нови Искър” се включиха в първото по рода си изложение BeeRize в ИнтерЕкспо център.

То се проведе в края на 2023 година с фокус върху пчеларството, пчелните продукти и пчеларското оборудване. Като съпътстващи събития бяха организирани над 30 лекции, отделни събития и работилници, както и срещи с експерти. Изложението се организира от нашите търговци от пчелна ферма “Тодорови” – Симеон и Теодора, а образователният модул за децата беше организиран съвместно с Пазари Север ЕАД.

Децата взеха участие в две събития – лекция на тема “Човек и природа – защо пчелите са важни за нас” и работилница за изработка на свещи от пчелен восък. Малчуганите имаха възможността да се докоснат до специализирано оборудване за пчелари, както и да облекат защитни костюми с каквито пчеларите обработват кошерите.

„Bee Rise” събра над 25 фирми, с дейност в производството и реализацията на мед и пчелни продукти и компании, предлагащи специализирано оборудване. Те бяха сред 460-те български и чуждестранни изложители на петте паралелни изложения „Месомания“, „Пътят на млякото“, „Булпек“, „Интерфуд&Дринк“ и „Wine&Spirits Show“.

„Идеята за „Bee Rise“ се зароди и реализира като естествена реакция на нагласите в сектор „Пчеларство“, казват организаторите от пчелна ферма “Тодорови”. Целта им е да изградят комплексен формат за развитие на бизнеса чрез създаване на контакти на национално и международно ниво и професионално усъвършенстване.

В центъра на концепцията на „Bee Rise“ е да бъде комплексен формат за пчеларството, който събира представители на различните сегменти. Затова сред изложителите са производители на мед, на восъчни основи, на кошери и специализирани конструкции и оборудване, на екстракти за фармацевтичната, козметичната и хранителната промишленост, фуражни суровини за пчели, фирми, специализирани в маркетирането на стоки и продукти от сегмента, представители на специализирани магазини и други.