Новата 24 ДГ „Надежда“ беше открита официално на Игнажден (СНИМКИ)

Новата 24 ДГ „Надежда“ беше открита официално на Игнажден (СНИМКИ)

На светлия православен празник Игнажден официално открихме новия филиал на 24 ДГ „Надежда“.

Преди дни сградата стана носител на голямата награда в националния конкурс „Сграда на годината“ 2023, категория „Социална инфраструктура-Образование“. Новата градина е за 140 деца, които ще посещават 2 яслени и 4 градински групи.

На събитието присъстваха общинските съветници Георги Георгиев и Татяна Георгиева, директори на детски градини, училища, синдикални представители. Специални гости на откриването бяха Йорданка Фандъкова (кмет на Столична община (2009-2023 ), Дончо Барбалов, заместник-кмет в направление „Финанси и здравеопазване“ (2011-2023) и Стефан Марков (общински съветник 2015-2023).

„Децата на район „Надежда“ са истинските победители днес – те ще посещават модерна, сигурна и креативна образователна среда. Този успех се дължи на екипна работа и подкрепата на ръководството на Столична община в мандат 2019-2023. Програмата за изграждане на нови детски градини, създадена от г-жа Фандъкова, осигури близо 700 нови места в детски градини в район „Надежда“. Наградата „Кмет на годината“ 2023 от Синдикат на българските учители също е пример, че заедно можем повече в името на децата ни“, каза инж. Димитър Димов по време на откриването.

„В новия филиал на 24 ДГ „Надежда“ днес влизат хора с добри дела, отворени сърца и чиста вяра. Вярвам, че на светлия християнски празник Игнажден сме поканили здравето, благоденствието и успеха в нашия нов дом!“, каза дирекорът на детската градина Емилия Петрова.

Децата от 24 ДГ „Надежда“ поздравиха гостите с музикални и танцови изпълнения, които бяха силно аплодирани.