Защо Наско Сираков се скри като плъх от феновете

Защо Наско Сираков се скри като плъх от феновете

Наско Сираков, който от три години и половина се прави на собственик на “Левски”, се скри от феновете на отбора като сив плъх в канализацията. Това стана въпреки официалната уговорка в 10,30 часа тази сутрин да се проведе дискусия между ръководството на клуба и представители на Националния клуб на привържениците на “сините” и сдружението “Левски на левскарите”.

Фенските общности отдавна искат прозрачност в “Левски” каквато надареният от Васил Божков нов Мажоритар не им осигурява. И привържениците имат право, защото дават пари за издръжката на отбора, купуват фен артикули, участват във всякакви акции, а Наско Сираков с презрителна усмивка ги подминава, когато го попитат къде и за какво отиват парите.

Сираков няма защо да ехидничи пред феновете, защото сам се е докарал до там да му нямат и грам доверие. Многобройните му изцепки – спомнете си трансферите му като футболист в “Ботев” и “Славия”, съпроводени с обидно отношение към “Левски” и играчите на “Левски”, голия задник от един мач с “Черноморец”, ловното му сафари като изпълнителен директор на клуба, когато “сините” срамно отпаднаха в Европа от пощенските служители, магазинери и водопроводчици, които играеха за финландския “Тампере”.

Днес централната нервна система на президента и собственик Сираков очевидно се нуждае от ремонт, защото само преди два дена той официално оповести съгласие за среща с привържениците. После се отметна като пожела тя да не се излъчва от медиите, а само по клубната телевизия. Подобна шизофренна раздвоеност издава само едно – или Сираков се страхува от такава среща, или вкъщи командният център, ръководен от строгата господарка Илиана Раева, е дал ново нареждане. Каквото и да е от двете – “Левски” не върви в правилна посока, феновете са разделени, дълговете не намаляват осезателно въпреки огромната подкрепа на синята общност, изляла милиони незнайно защо, а отборът отново крета в дъното на първата шестица в Ефбет лига.

Виновникът има две имена – Наско Сираков.Всякакви оправдания от рода дезертьорството на Мъри Стоилов, слаб треньор в лицето на Николай Костов, футболисти-предатели като Краев, лоши атмосферни условия, ковид пандемия и други са жалки. “Левски” за първи път в своята история има едновременно собственик на заплата (такова чудо го няма никъде по света), публика, която всеки момент може да влезе в ръкопашен бой помежду си, сенилен треньори дългове, дългове, дългове. И ако Сираков смята да я кара така, това няма да се случи. Публиката на “Левски”, или поне тази част от нея, която е съхранила свободолюбивия си дух във времето, няма да го остави да си върти синджира и да обира каймака. Защото и преди, и сега “Левски” значи свобода. И това синът на бореца от ЦСКА Петко Сираков, трябва добре да го запомни…

 

Иво ДИМИТРОВ