Пет месеца по-късно: Изправят пред съда мъчителя на Дебора от Стара Загора

Пет месеца по-късно: Изправят пред съда мъчителя на Дебора от Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в Районен съд-Стара Загора обвинителен акт спрямо 26-годишния Георги Георгиев, който стана известена като „касапинът, нарязал 18-годишната Дебора от Стара Загора“.

По най-нова информация от обвинението раните на момичето са 18, а не доста повече, каквито противоречиви данни се изнасяха преди това. Материалите по делото са събрани в 31 страници, а не в над 100, както също се твърдеше.

„Гледането на делото по същество трябва да започне в двумесечен срок“, обясни районният прокурор Татяна Георгиева. Пред „Телеграф“ тя призна, че прокуратурата е била силно притисната от общественото мнение, но си е свършила „изключително съвестно работата“. „Повярвайте, не беше лесно. Експертизите са шест, но много тежки и трудоемки – с тях се занимаваха 20 вещи лица. Всички доказателства за виновността на Георги Георгиев са налице“, бе категорична Георгиева пред „Телеграф“. Тя подчерта, че очаква „състезателен дух“ между държавното обвинение и защитата на Георги Георгиев.

Предявените на Георгиев обвинения са три. Първото е, че на 26 юни 2023 г. с особена жестокост и юмручен удар по главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 порезни рани по тялото, е причинил на Дебора средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. Наказанието за такова престъпление е от 2 до 10 години зад решетките. Това стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Десислава Калайджиева на нарочна пресконференция след внасянето на делото в съда.

Калайджиева обясни, че второто обвинение е, че пак на 26 юни чрез принуда Георги е остригал част от косата на Дебора след като я ударил по лицето. Тук НК предвижда до 6 години затвор.

Третото обвинение е за шест закани на Георги към Дебора в убийство – от началото на април 2023 г. до 25 юни г. в Стара Загора и Казанлък. За това също са предвидени до 6 години зад решетките.

Categories: Общество