Братя Пулеви с победи на ринга в Щатите

Братя Пулеви с победи на ринга в Щатите

Братя Пулеви записаха победи в дългоочакваната боксова галавечер в американския град Коста Меса, където двубоите на родните звезди между въжетата бяха голямата атракция на събитието.

Кубрат Пулев надигра напълно поляка Анджей Вавжик и го победи с пълно съдийско единодушие в гвоздея от програмата. 42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край ринга – 99:89, 100:88, 100:88, и регистрира 30-ата си победа в 32 мача сред професионалистите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, докато един от тях присъди един рунд в полза на Вавжик.

Преди това Тервел Пулев записа 18-ата си победа на професионалния ринг надвивайки американеца Дионардо Майнър.

Двубоят от тежка категория премина изцяло под контрола на Кубрат Пулев, като той прати съперника си на два пъти в нокдаун, но се размина с нокаута. Малко преди началото на срещата стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато обикновено се дава след мачовете. Това обаче не изглежда да повлия особено на българина, който от началото на срещата бе по-активният боксьор.

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално предимство на Пулев. В третия рунд то вече изглеждаше по-сериозно, но без да се създават критични ситуации на ринга.

В края на първата минута на четвъртия рунд Вавжик организира първата си по-сериозна атака в мача, а малко по-късно намери и брадата на Пулев с ляв прав удар.

Пулев отговори на предизвикателството в средата на петия рунд, когато сериозно разклати Вавжик с последователни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, но в края на рунда съдията на ринга предупреди Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

Шестият рунд започна с много активен бокс от страна и на двамата участници в мача. Много тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, но полякът не падна и не му бе броен нокдаун.

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев успя да прати Вавжик на земята и този път вече имаше отброяване за нокдаун.

Още в старта на осмия рунд Пулев направи много солидна атака с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът трудно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му неимоверно трудна.

До края на мача Кубрат Пулев продължи да доминира, а победата за Вавжик бе тази, че се размина с нокаутиращия удар на българина.

След успеха Пулев вече има баланс от 30 успеха и две загуби, като 14 от тези успехи са с нокаут. За Вавжик балансът на професионалния ринг е 34 победи и три загуби.

По-малкият брат

Победата на Тервел също дойде след единодушно съдийско решение.

Преди срещата и той показа най-високо лично тегло от 96,763 кг, като причината бе именно да бъде вписана срещата в тежка категория. Срещу българина, който бе 17-1 на профиринга преди тази сутрин, застана калифорниецът Майнър (34 г.), който имаше само 10 срещи – баланс 7-3.

Съперникът на Пулев опита да изостри играта с взривни контраатаки, да удря мощно, макар и рядко, като през останалото време бе притиснат до въжетата или гонен по ринга от Тервел.

Но ударите му носеха някаква заплаха само в първия рунд, след което нито имаше кондицията, нито тактическите умения, да поддържа равновесие на ринга. Превъзходството на Пулев бе очевидно, той прати на пода в третия рунд Дионардо, а и нанесе много повече удари, държеше далеч по-добър боксов ритъм и бе човекът, който търсеше боя и победата.

Мачът бе в шест рунда, което никак не се хареса на щаба на българите, когато бе обявено в програмата. Но за Майнър вероятно е било радваща новина, тъй като още от третия той изглеждаше уморен. Той не успяваше да вдига гарда и особено в края на рундовете бе като мишена за Пулев. Американецът опита да изнерви мача, каза реплики и бутна Тервел след четвъртата част, сякаш да си даде кураж сам на себе си.

Българинът не реагира, а продължи да върши работата си с ръкавиците – за победа №18 на професионалния ринг, при само една загуба.

Това бе и втори успех в рамките на 2023-а за по-малкия брат Пулев, който през април победи в същата зала в Коста Меса и Джоел Шойгрийн.

Categories: Спорт