Наско Сираков: Няма да позволя да ме притискат, задължават и рекетират (ВИДЕО)

Наско Сираков: Няма да позволя да ме притискат, задължават и рекетират (ВИДЕО)

Мажоритарният собственик на ПФК “Левски” Наско Сираков заяви, че няма да позволи да го “притискат, задължават и рекетират” за прехвърляне на акциите.

Той направи това в отговор на искането на Сдружение “Левски на левскарите”, което поиска собствеността в клуба да бъде дадена на организираните привърженици.

“Готов съм да водя разговори на всякакви теми, но да се опитват да ме притискат, едва ли не да ме задължават и рекетират да прехвърля акциите на клуба, това няма да стане. За разговори съм отворен 24 часа в денонощието, няма никакъв проблем”, заяви бившият нападател на пресконференция на стадион “Георги Аспарухов”.

Подписката (б.а.- на Сдружение “Левски на левскарите” за акциите) не ме притеснява. Когато започнахме да работим по темата за Сдружението, те споменаваха цифри, при чието постигане да им дам акциите. На този етап те са далеч от тези цифри, така че. . . Подписката е още един придатък на противопоставянето между феновете”.

Сираков бе запитан и за отговор по обвиненията на някои привърженици, че е зависим от Васил Божков и други лица, които не са свързани с управлението на клуба.

“Единствено съм зависим от семейството ми. Към никой друг. Как си представяте аз да бъда подставено лице на някого? Когато става въпрос за Левски, аз не мога да бъда контролиран от никого. Правя това, което е доброто за Левски. Васил Божков не съм го чувал повече от две години, а в момента той има достатъчно проблеми на главата си. Познавам го от над 30 години и в момента, в който се наложи да говорим за “Левски”, ще говорим не веднъж, а 100 пъти ако трябва”, добави Сираков.

Николай Костов е и ще бъде треньор на “Левски”, заяви мажоритарният собственик. Той каза, че както е стоял на 100% зад гърба на Станимир Стоилов, така го прави и за сегашния треньор.

Запитан дали Костов ще запази поста си, въпреки резултатите на клуба в последните два месеца, Сираков отговори: “Защо ми го задавате този въпрос, а не преди година (б.а.- когато треньор бе Стоилов)? Защото се спекулира в определени медии? По никакъв начин не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Плюс това, резултатите тази година са по-добри от миналата. Така, както съм стоял на 100% зад гърба на Станимир Стоилов, така стоя и зад гърба на Николай Костов. Той е и ще бъде треньор на “Левски”.

Сираков добави, че евентуално напускане на Андриан Краев и Жереми Петрис ще бъде голяма загуба за “Левски”, но пазарът за свободни агенти не е “нищо ново под футболното слънце”. Двамата продължават да не подписват нови договори и от 1 януари могат да преговарят свободно с други клубове.

“При всички положения, това ще бъде загуба, но миналото лято Манчестър Сити взеха Шампионската лига и Илкай Гюндоган си тръгна без пари. Това е футболист, чиято цена е около 50 милиона евро. Това не е нищо ново под футболното слънце и се случва на всеки отбор”, каза Сираков.

“Андриан Краев и Жереми Петрис имат договори за още шест месеца и не се знае какво ще се случи. Те първо трябва да си заслужат мястото в “Левски” и ако треньорите преценят, могат да ги използват.”

Categories: Футбол