Дълговете на “Левски” са под 10 милиона лева (ВИДЕО)

Дълговете на “Левски” са под 10 милиона лева (ВИДЕО)

Задълженията на ПФК “Левски” към Националната агенция по приходите (НАП) са спаднали под 10 милиона лева, обяви членът на Управителния съвет на клуба Борислав Георгиев.

Той добави, че “сините” са пред споразумение с агенцията за разсрочване на останалите дългове.

Георгиев започна с това, че към 1 март 2023, малко преди встъпването в длъжност на новия УС, дълговете са били в размер на 12 029 124 млн лева. Главницата е 7 671 895 лева, а лихвите са 4 357 229 лв. Освен това, “Левски” е дължал 2.5 млн на доставчици.

“Положението беше изключително критично. В следствие на строга и последователна финансова дисциплина, към 26 ноември към приходната агенция са внесени 2 669 154 лв по текущи задължения. По изпълнителното дело, разбирайте главницата, са внесени 2 622 645”, каза той.

“Към настоящия момент, дългът към НАП е под 10 млн – 9 милиона и 998 хиляди. Успяхме да изчистим и текущи задължения за над 700 хиляди лева по изпълнителни дела.

След многократни срещи в НАП, постигнахме съгласие по всички въпроси. Внесохме искане за отсрочване за максималния срок за три години, като вноските са по 220 хиляди лева на месец. Последната вноска, 36-ата, е изравнителна. В периода, в който се формират тези задължения, са присъединени и едни 2 млн към столична община”.

Георгиев обясни, че задълженията към общината също ще бъдат разсрочени и общата вноска на клуба по задълженията ще бъде 279 хиляди лева от януари нататък.

“Няма как да не отбележа, че всички тези резултати са добри, но има и негативни обстоятелства, които влошават ситуацията в клуба. Глобите през цялата 2022 година са в размер на 120 хиляди лева. Тази година те са в размер на 428 хиляди лева. Оставям на вас да прецените каква е причината за това.

Адмирирам познанието на нашите фенове относно историята на нашите национални герои. Визирам Тодор Александров.
Срещу “Шкупи” бе издигнат транспарант с негово изказване, което е истина, но това в УЕФА не се толерира. За тях то е ксенофобско. Само за него имаме глоба от 37 хиляди евро. В тази ситуация на клуба, би следвало тези неща да бъдат ограничени. Това са 428 хиляди лева, които можем да внесем през януари и февруари”, продължи юристът.

Георгиев каза още, че през изминалата година клубът бележи ръст на приходите от повече от 10%, което е “много добре, предвид пазара в България”.

Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg

Categories: Футбол