Районната администрация в “Надежда” се отчете за борбата с аварийната ситуация с падналите дървета и клони след снеговалежа

Районната администрация в “Надежда” се отчете за борбата с аварийната ситуация с падналите дървета и клони след снеговалежа

Отчетът на общинска администрация “Надежда” в периода 27.11.-2.12. е под знака на аварийната ситуация с падналите дървета и клони след снеговалежа.

“Получихме стотици сигнали за щети по зелената система, причинени от зелената и натежала листна маса, включително и при здрави дървета.

В първия ден от динамичната обстановка възложих на екипите интензивна работа по приоритети. Първо осигурихме проходимост на улиците и тротоарите, след това направихме обход на детски градини и училища, където разчистихме проблемните дървета. В последните дни обработваме новопостъпили сигнали и дребните клони. Надявам се до няколко дни да сме напълно готови с разчистването, коментира кметът инж. Димитър Димов.

През изминалата седмица инициирах и участвах в среща между родителите на деца, загинали в пътнотранспортни произшествия и Председателя на Комисия по правни въпроси в Народното събрание Анна Александрова – Народен представител. Заедно с част от нейните колеги от ГЕРБ/СДС споделихме съпричастност към мъката на родителите и поставихме няколко съвместни приоритетни задачи – ускоряване на авто-техническите експертизи и резултатите от наличие на алкохол и опиати в кръвта на водачите, както и образователна кампания за спазване на правилата на пътя сред деца и младежи. Надявам се и другите политически групи в Народното събрание да приемат поканата и да разговарят с родителите на малките ангели. Обсъдихме и една тяхна идея – изграждане на алея в памет на загиналите деца в ПТП на територията на Северен парк.

Проведох среща с новоизбраното ръководство на ФК “Вихър” (Требич), което даде заявка за развитие на клуба, спортния календар и възможностите за спорт в квартала.

През тази седмица се включих и в оперативна работна среща по повод изграждането на бул. “Рожен”. Участваха главния изпълнител на стратегическия обект, представител на възложителя – Столична община, проектантски екип и надзорната фирма. Изпълнителят продължава разчистването на терена, като съвсем скоро предстои същинската работа по изкопа. Булевард “Рожен” ще бъде с две платна, по три ленти в посока, като от двете му страни ще има локални платна. Предвижда се реконструкция и изграждане на трамвайното трасе, заедно с цялата подземна инфраструктура, изграждане на нова канализация, водопровод, осветление и озеленяване.

🙏На 1 декември, почетохме рождената дата на Св. Серафим Софийски с литургия при новоизграждащия се едноименен храм в жк “Надежда” 3. Благодаря на всички членове на църковното настоятелство и отец Христо, които присъстваха на службата. Строителните дейности също напредват, като се надявам грубият строеж да бъде завършен до пролетта на следващата година.
🏠През изминалата седмица премахнахме опасни общинските сгради, след издадени заповеди по чл.196 от Закон за устройство на територията. Сред тях са:
📌Обект на Ул. Жабокрек №4 – на 29.11.2023г.
Обект на Ул. Кирил Дрангов №86 – на 30.11.2023г.
📌Обект на Ул. Митрополит Авксентий Велешки №47 – на 30.11.2023г. и 01.2.2023г.
📌Започна събарянето на къща на Ул. Жабокрек №11 – на 01.12.2023г.
📌Продължава изграждането на тротоара на ул. Възрожденска от кръстовището с ул. Кирил Дрангов в посока ул. Хан Кубрат.
📌Продължава и ремонта на детската площадка североизточно от църквата „Свети Дух“ – в ж.к. „Надежда ІІ“

“С екипа ми подготвяме един от най-важните документи – предложението на район “Надежда” до Столична община за инвестиционна програма за 2024 г. Голяма част от тях представих в предизборната си програма по квартали, а в цялост ще я публикувам тук при готовност”, обяви инж. Димитър Димов.