Коледната елха в Крайова е най-красивата в Европа (ВИДЕО)

Коледната елха в Крайова е най-красивата в Европа (ВИДЕО)

Румънският град Крайова направи най-красивата коледна елха в Европа. Изборът е направен сред 25 дръвчета от известни коледни базари в европейски градове като Лондон, Виена, Варшава, Будапеща, Прага, Инсбрук и Талин от платформа за насърчаване на туризма.

„Повече от 800 000 пътници от цял свят научиха за високото над 20 метра дърво, но също и за Коледния базар в Крайова с неговите къщички, греяно вино и сладкиши. Коледната елха в Крайова е част от магията на историята на Андерсен, където Ледената кралица е главен герой“, казват от кметството. Те се надяват да привлекат възможно най-много туристи тази година.

Крайова се превръща в коледната столица на Румъния и една от най-добрите коледни дестинации в Европа. С няколко автентични коледни зони, творчески работилници за деца, атракциони, концерти и стотици хиляди празнични светлини.

Тази година коледният базар е осветен с над два милиона лампички. На централния площад е издигната 5-метрова фигура на Снежната кралица. Специално за събитието от Нидерландия e докарано най-голямото и най-високотехнологичното виенско колело, което някога е монтирано в Румъния.

Categories: Живот, Свят