Кафана “Кьошето” е шампион според клиентите, изкушава лакомниците и с ново меню

Кафана “Кьошето” е шампион според клиентите, изкушава лакомниците и с ново меню

Ние, българите, сме гостоприемен народ – това се знае. Традицията от векове повелява гостите, дори и непознати, да бъдат посрещани подобаващо от домакините. Слага им се богата трапеза, отрупана с най-доброто, с което разполага семейството.

По този, завещан от предците, начин посрещат гостите си и MasterChef Елисавета Трайкова и MasterChef  Трайчо Трайков в Кафана „Кьошето“.

Трайчо, верен фен на футбола и на “Локомотив” (Сф), посреща хората със сладка приказка и чаша блага ракия.  Не пропуска да седне и размени приказка и някой и друг майтап. Той и съпругата Ели са на крака от ранни зори, за да приготвят всичко навреме за Негово Величество Клиента.
И тази тяхна всеотдайност не остава незабелязана от тези, които разбират.

Стотиците почитатели на култовото заведение са свикнали да бъдат глезени с отбрани мезета и квалитетни питиета. За това и не бяха изненадани от новината, че „Кьошето“ спечели Първа награда за 2023 г. в раздел „Мнение на клиенти“ в проекта „Златна фирма“. Журито взима предвид съществуващи оценки на уебстраници, които съдържат отзиви.

Стойността на отличието е двойно по-голяма с оглед на факта, че за класацията се взимат предвид само мнения на посетители на заведението.

Наградата от феновете

 

Едно достойно признание за професионализма на персонала и ръководството на „Кьошето“ е този приз.
Семейство Трайкови има с какво да се похвали в тези вече 2 години, откакто стопанисва крайпътното ханче, което се намира точно на разклона от кв. Требич към с. Мировяне.

„Пийте вино за здраве, а здравето е нужно, за да се пие ракия! Яжте, пийте и се веселете, че Горе кръчми нема…“ – такъв надпис посреща клиентите от входа.
Има и още един, не по-малко атрактивен:

“Тоа живот е като парен влак – минава и заминава. Барем глейте да сте у вагон ресторанто…”

Философия, не толкова шопска, колкото типично бохемска и общочовешка.
Мястото определено е за бохеми и хора, които обичат да си угаждат кулинарно и алкохолно. Абе, с една дума – за чревоугодници.

Какво ли няма в богатото меню: от традиционни български ястия, през изкушенията на сръбската и гръцката кухня, та чак до средиземноморската.

Шефовете от няколко дни залагат и на ново меню.
Запеченото козе сирене, агнешката главичка, жарени свински ушички, свинско по касапски, гурманската плескавица и ущипци от Ужице са фаворити за опиталите ги.
Можете вече да си поръчате и разядки като пиперки с мус от козе сирене, салата “Бурата”, дойде времето и на любимата ни домашна туршия – сурова и царска.
А за ракиите и вината да не ви разправям…Човек чак да се чуди откъде за започне.

Вашият верен (и беден) репортер заложи на:

  1. Сурова домашна туршия
  2. Ущипци, плескавица
  3. Уникални свински ребра, задушени и печени (б.а. – топят се в устата), поднесени с печени цели картофки.

Цялото това кулинарно изкушение беше доволно полято от:
1. Мазна крушова ракия
2. Червено вино за царе
3. Бяло вино за царици и царедворци.

И аз бях там, и аз пих и се веселих. Е, не три дни и три нощи, но…Всичко беше чудесно. И ще дойда пак.

КАФАНА „КЬОШЕТО“
Адрес: Ул: „Мировско шосе“
Работно време: 10:00 – 22:00 часа
От вторник до неделя
Телефон: 0896258844 (изпълнява и поръчки за вкъщи)

 

 

 

 

 

 

 

 *АКО ИСКАТЕ И ВАШИТЕ РАДОСТНИ СЪБИТИЯ В ЖИВОТА, ВАШИТЕ ФИРМЕНИ ПАРТИТА, СЕМЕЙНИ ТЪРЖЕСТВА, НОВИ И СТАРИ ЗАВЕДЕНИЯ, КАКТО И РЕКЛАМНИ ПРОМОЦИИ ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Телефон на редакцията 0889998082