Война в центъра на София: Вандализъм, водни оръдия, бомбички, камъни и счупени глави (ВИДЕО и СНИМКИ)

Война в центъра на София: Вандализъм, водни оръдия, бомбички, камъни и счупени глави (ВИДЕО и СНИМКИ)

Напрежението пред Националния стадион “Васил Левски” ескалира още повече. 

Даже за около половин час ситуацията заприлича на това, което гледаме от месец в Ивицата Газа.

Първоначално протестът, организиран в социалните мрежи, беше обявен за мирен. От СДВР обявиха, че имат сигнали за готвеното мероприятие, като бяха взети драконовски мерки – 1600 полицаи са ангажирани със сигурността в периметъра на Националния стадион. Три охранителни фирми също се включиха в опазването на обществения ред.

Полицаите, които бяха построени пред стадиона, бяха обстрелвани с камъни, бомбички, сигнални ракети, прътове и всякакви предмети. Ултрасите запалиха хартии, дървета, кофи и контейнери за боклук, счупиха огради, колчета за паркиране… Пламна даже и полицейски бус.

Полицаите бяха принудени да вкарат в действия и водни оръдия, с помощта на които успяха да изтласкат назад тълпата. Действията се пренесоха пред Министерството на спорта.

Имаше ранени и от двете страни. Наложи се да влизат и линейки, които изнесоха пострадалите.

Поне 10 души са арестувани.

Полицейският кордон се раздели на две – едната част отблъсна протестиращите в посока СУ “Свети Климент Охридски”, а другата – в задната част на “Гурко”.

В цялата лудница идиотски се държаха и репортерите от трите уж водещи телевизии. Уж бяха на мястото на действието, а нищо се разбрахме от включванията им “от терен”. Странно защо техните началници изпратиха на мястото на “бойните действия” разни девойчета и неопитни доскорошни стажанти.

Логично – повечето изобщо не знаеха за какво става въпрос. Къде са им “старите кучета” на телевизиите? Защо не ги пратиха на мястото на събитията – те да са под обстрела на камъните?

Имаше и откровенни изцепки от страна на “колеги”. Една репортерка от родна телевизия дори си позволи да ръфа дюнер по време на кървавите сцени, както и да си прави селфи там. Е, това на какво прилича? Как да го разбираме?

Кметът Васил Терзиев коментира пред bTV:
“Призовавам всички протестиращи да порявят спокойствие и да пазят хората. Никой не им е виновен за проблемите на българския футбол. Не е това начинът да се протестира. Пречат на всички софиянци. Нека пазят града ни. Но има провокатори, които още се опитват напрежението да ескалира. Аз отивам на място, за да се запозная лично какво се случва.”

 

ВИЖТЕ ВИДЕО – ТУК!

 

Categories: Футбол