Убиецът на Ферарио Спасов проговори: Голяма трагедия, извинявам се (ВИДЕО)

Убиецът на Ферарио Спасов проговори: Голяма трагедия, извинявам се (ВИДЕО)

По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, делото срещу шофьора, причинил катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, ще бъде иззето от прокуратурата във Велико Търново и ще бъде изпратено за разследване от прокуратурата в Ловеч.

Това се очаква да се случи още този следобед, информират от прокуратурата.

Днес прокурорът Йордан Кожухаров (на снимката), който пусна от ареста Начо Пантелеев, е извикан за обяснение в кабинета на главния прокурор. Преди минути той влезе на среща при Сарафов.

В кратък коментар пред медиите той обясни как книжката на Панталеев е била отнета и му е била наложена забрана да напуска страната.

Прокуратурата няма как да знае с каква скорост е карал Пантелеев, без да има експертиза, обясни Кожухаров. Освен това няма няма опасност той да се укрие.

Според Кожухаров, основното нарушение е превишената скорост и настъпилата след това загуба на контрол над колата. Пътят е бил мокър, вероятно гума е забуксувала при маневра за изпреварване и така колата се е отклонила от пътя си.

Начо Пантелеев, не си спомня моменти от инцидента. Това заяви пред камерата на NOVA адвокатът му Венцислав Фоти.

За пръв път след катастрофата проговори и самият Пантелеев. Той се извини и заяви, че случилото се е трагедия.

Междувременно нови факти излязоха около катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая Йордан Кожухаров не е отнел шофьорската книжка на обвинения мъж от Лясковец. Пантелеев нямал и забрана да напуска страната, твърдят източници на NOVA.

Кожухаров обаче заяви, че физически шофьорската книжка на обвинения мъж е взета веднага след инцидента.

Днес самият Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, но по друго обвинение. Оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил обвинен в притежание на наркотици.

Днес изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов се срещна с великотърновския прокурор Йордан Кожухаров, който пусна на свобода с подписка Начо Панталеев. През изминалата нощ полиция влезе в дома на 24-годишния обвиняем.