Голяма трагедия! Българският футбол загуби Ферарио Спасов

Голяма трагедия! Българският футбол загуби Ферарио Спасов

Поредна трагедия почерни българския футбол! Големият треньор Ферарио Спасов загина в ужасна катастрофа на 61-годишна възраст!

Трагедията се разиграва след мача от Северозападната Трета лига между “Локомотив” (Горна Оряховица) и предвождания от Спасов “Дунав” (Лом), който завърши 3:1 за “железничарите”.

Известният треньор е пътувал с личния си автомобил в посока Ловеч, когато край великотърновското село Шереметя към 17:00 часа е ударен от автомобил, който се е движи със 150 км/час и навлиза в насрещното платно…

Ферарио Спасов е сред емблематичните имена в българския футбол. Носител на Купата на България с “Литекс”. Именно в Ловеч започва и неговата кариера. Бил е и треньор на ЦСКА, до февруари тази година беше наставник на “Монтана”, а в момента водеше “Дунав” (Лом). През 2016/2017 г. бе старши треньор на “Етър” и го вкара в професионалния футбол. Води още и “Ботев” (Пд), където беше начело и на ДЮШ.

Родом е от Дупница, където започва и кариерата си на футболист. Играе в “Осъм” (Ловеч), “Спартак” (Плевен) и “Олимпик” (Галата).

Екипът на “Витоша нюз” изказва най-искрените си съболезнования на семейството и близките на Ферарио Спасов…Поклон пред светлата му памет…

 

Categories: Футбол