Ученическият турнир по баскетбол в Илиянци премина при голям интерес

Ученическият турнир по баскетбол в Илиянци премина при голям интерес

С оспорвани мачове и демонстрация на спортни умения се проведе турнир „Надежда за баскетбол“ 2023 г., който се организира от 98 НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“, кв. Илиянци.

🏀🤼‍♀️⛹️‍♀️В спортното мероприятие участваха ученици от 1 до 4 клас в три училища на територията на район “Надежда”. Сред отборите бяха ученици от 16 ОУ “Райко Жинзифов”, 101 СУ “Бачо Киро”и 98 Начално училище “Св. св. Кирил и Методий”.

💯„Вярвам, че спортът и физическата култура са от особено значение за правилното развитие на децата и подрастващите”, това каза Мая Благоева, заместник – кмет на район „Надежда“ по време на турнира по баскетбол. – Смятам, че именно чрез реализиране на подобни спортни инициативи се предоставят повече възможности за изява на учениците.”

✅На събитието присъстваха Диана Дилова – Брайнова, президент на баскетболния клуб ЖСК „Локомотив” (София) и бронзов медалист от олимпиадата в Монреал и Антония Младенова, секретар на МКБППМН – СО район “Надежда”.

ℹ️ Район “Надежда”и БК “Локомотив” (София) бяха партньори в провеждането на събитието. Турнирът се реализира по Програма “Спорт за всички”, Програма “Спорт за деца и ученици”, Подпрограма “Спорт в училище”, в изпълнение на Стратегия “София спортува” на Столична община.