Кметът Фандъкова награди млади спортисти от “Надежда”

Кметът Фандъкова награди млади спортисти от “Надежда”

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отличи училищни отбори, класирани на призови места в “Ученически игри“ за учебната 2022/2023 година. Сред победителите от район “Надежда” са отборите на 16 ОУ „Райко Жинзифов“ , 54 СУ „Св. Иван Рилски“ и 102 ОУ „Панайот Волов“.

💯„София е европейска столица на спорта благодарение на вас и на големите български спортисти, европейски и олимпийски шампиони. Пожелавам ви от сърце да постигнете и надминете успехите на нашите спортисти. Вярваме, че с упоритостта и таланта си ще защитите името на своето училище и своя град достойно.”, това каза г-жа Йорданка Фандъкова по време на официалната церемония за награждаване.

В допълнение посочи, че “спортът е една от най-важните дейности в училище. „Столична община ежегодно подкрепя провеждането на десетки състезания в училища по футбол, лека атлетика, минибаскетбол, както и много проекти за развитие на спортни дейности на училища по програма за развитие на физическото възпитание и спорт. За последните години направихме сериозни инвестиции за развитие на спорта – изградихме 18 нови физкултурни салона и спортни зали в училища, реновирахме 53 физкултурни салона и 12 училищни басейна”, припомни също кметът Фандъкова.

👏„Пожелавам ви да завоювате още по-големи отличия. Вие спортувате активно в училище и вече сте различни, защото по-малко стоите над таблета или телефона и ни карате да се гордеем с вас“ – каза зам.-кметът на София по направление образование, култура и спорт Мирослав Боршош, който връчи също награди на ученическите отбори.

⚽️♟🏀🎾Отличията бяха връчени в комплекс „Спортна София“ в парк „Възраждане“ в присъствието на учители, директори и представители на федерациите по волейбол, баскетбол и бадминтон. С купи и медали бяха наградени столичните училища, класирали на първо, второ и трето място ученически отбори по баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат от три възрастови групи V – VII, VIII – X и XI – XII клас – момичета, момчета, юноши и девойки.

🙏Благодарим на учителите по физическо възпитание и спорт от общинските училища в район “Надежда”, за подготовката на отборите, достигнали до градски етап: Петрана Танчева – 54 СУ „Св. Иван Рилски“, Ивона Димитрова – 102 ОУ „Панайот Волов“, Веселина Христова – в 16 ОУ „Райко Жинзифов“.
🏆🥈🥉Купа за второ и трето място от ученически игри по тенис на маса получиха отборите на 54 СУ „Св. Иван Рилски“ – II – ро място за момчетата от V-VII клас и III – то място за момичетата от V-VII клас.
🏆🥈Купа за второ място от ученически игри по шахмат беше връчена на момчетата от V-VII клас в 102 ОУ „Панайот Волов“.
🏆🥉Купата за трето място от състезанията по баскетбол получиха момичетата от V-VII клас в 16 ОУ „Райко Жинзифов“.