До 4 месеца ще бъде готов първият общински Скейт парк в Северен парк

До 4 месеца ще бъде готов първият общински Скейт парк в Северен парк

До 4 месеца очакваме да бъде готов първият общински Скейт парк в Северен парк.
Това стана ясно по време на съвместното ни посещение с кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта.
Модерното съоръжение ще има 2 основни секции –„Стрийт“ и „Боул“ и се изгражда по идея и проект на Българската скейтборд федерация. По време на проверката част от готовите съоръжения бяха тествани от скейтбордистите.

Изграждането на спортни площадки винаги е било мой приоритет. Работим заедно със спортните клубове и федерациите, за да може спортната инфраструктура на града ни да отговоря на очакванията на младите хора. Мястото е изключително подходящо, достъпно и в същото време се намира в паркова среда. Най- важното е, че хората, които практикуват този спорт са част от екипа, работещ по реализацията му, каза кметът Фандъкова по време на проверката. Район „Надежда“ е лидер по спортове на открито и това се дължи на районния кмет инж. Димитър Димов, който успява да осигури подходящи места за нови спортни съоръжения и да придвижи процедурите и работата по изграждането им.”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Благодаря на г-жа Фандъкова и нейния екип, за дългогодишната подкрепа, благодарение на която работим по още няколко проекта за нови спортни съоръжения в Северен парк.
Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен парк. Изграждането на трите спортни обекта може да започне през следващата година,, при осигурено финансиране. В момента се изграждат още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства, както и предстои една в двора на 63 ОУ“ Христо Ботев“. На още 8 нови спортни площадки в “Надежда” вече има съвременни условия за спорт.

Снимки : Столична община