ГЕРБ – СДС издигна Антон Хекимян за кмет на София

ГЕРБ – СДС издигна Антон Хекимян за кмет на София

Коалицията ГЕРБ-СДС най-сетне обяви името на своя кандидат за кмет на София! Това е Антон Хекимян.

За поста още преди два дни беше спрягано името на журналиста.
Лансирани в публичното пространство бяха и други евентуални кандидатури.

“Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз, бяха първите думи на Хекимян на импровизирана пресконференция пред сградата на общината.

– Получих предложението миналата седмица при лична среща с Бойко Борисов. Помолих за време, за да обмисля предложението. Увериха ме, че ще бъда независим, самостоятелно ще взимам решенията с готов екип, стратегия и хора, с които да работя за София.

Какви са отношенията ми с Б. Борисов? А вашите (обръща се към журналистите – б.р.) какви са? Вие срещате ли се с политици?

Каква е визията ми за София? Виждам я като един проспериращ град, приоритет са младите хора, големи инфраструктурни проекти.

19 години съм журналист, от 20 г. живея в София. Изминал съм цялата служебна стълбица пред очите на всички. Няма какво да крия. Семейното ми положение е ясно. Получавайки предложението да бъда кандидат, си дадох сметка, че искам да работя за обществото и мога да работя.

Шансовете ми за победа? Огромни са. Това, което аз ще направя като кампания, е да бъда себе си. Ще се срещна с много хора, ще говорим за техните проблеми.

Основната ми мотивация е да работя за гражданите.

Първата ми задача, ако спечеля, е да инспектирам всички пътни ремонти. Много неща се направиха от досегашните кметове. Помня София от тъмните подлези, сините спирки и гащите, които се продаваха по улиците.

Развълнуван съм, но не съм притеснен. Човек сам извървява пътя си, но е много важно с кой го прави. Благодаря на г-н Борисов и на партийните структури на ГЕРБ!”

Хекимян е водач на партийната листа, втори в нея е Георги Георгиев, трети – Любомир Минчев.

От думите на лидера на партията Бойко Борисов стана ясно, че изборът е бил между шестима кандидати. ГЕРБ-СДС до последния момент държаха в тайна името на кандидата им за столичен градоначалник, като в общественото пространство се завъртяха различни имена – включително на председателя на парламента Росен Желязков, а и на самия Бойко Борисов. И двамата отрекоха.

Крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е утре, 26 септември.

До момента в битката за София влизат Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, кандидатът на “Възраждане” Деян Николов, номинираната от БСП Ваня Григорова, кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев и номинираният от ВМРО Карлос Контрера.